yamaha_demo_tour




Nové Moto Morini Corsaro ZT slibuje vlídnější přístup

Už i na posledního zlého mohykána došlo. Corsaro platilo, a stále platí, za jednoho z posledních zástupců staré školy. Syrový a divoký naked, který vám nedá nic zadarmo. Protože se dnes už takové motorky neprodávají, vše se uhlazuje, reaguje na to i továrna Moto Morini a představuje civilizovanější verzi ZT, která se staví vedle plnotučného ZZ. Továrna i přes to ale slibuje, že si zachová drsňácký charakter a jméno Corsaro bude moct nosit důstojně.

Věříme, že vědí, co říkají. Motor totiž zůstal prakticky beze změn, a to je dobře. Bialbero Corsa Corta disponuje 140 koňmi a 125 Nm při objemu 1200 ccm. Technici a inženýři ale provedli několik drobných technických změn, aby byl motor přívětivější k méně zkušeným jezdcům nebo k těm, kdo se často s motorkou pohybují po městě. Díky svým parametrům se ale i tak dokáže motor pěkně utrhnout ze řetězu. Hladší chod motoru se má pozitivně projevit i na spotřebě paliva.

Drobných změn v podobném duchu se dočkal i podvozek. Stále tu najdete přední plně stavitelné vidlice vyrobené z jednoho bloku materiálu, v tomhle případě bez DLC povrchové úpravy kluzáků. Zadní tlumič opět není oproti ZZ nijak ošizený. Je tu centrál s kompletní možností nastavení. Jak přední tak zadní jednotky dodává pro Moto Morini italský specialista Mupo. Italské samozřejmě musí být i brzdy, v tomhle případě jde o radiální monobloky Brembo s dvoukanálovým zatáčecím ABS, které může pilot vypnout.

Přístupnější motorkou dělá ZTčko i upravená ergonomie. Menší a užší nádrž spolu s nezměněným sedlem nabídne příjemnější a uvolněnější pozici. S ní souvisí i jinak naklopený přístrojový TFT panel. Nejvýraznějšími změnami jsou, jako obvykle, ty designové. V případě Corsara ZT je to nahrazení dvojice předních čoček jedním klasickým kulatým světlometem. Lehce upravený je také tvar předního blatníku a samozřejmě zde najdete jiné barvy.

Corsaro ZT jde do prodeje za cenu 15 990 euro bez daně, na českém trhu by se mělo prodávat za 419 900 korun včetně DPH. No, svezli bychom se hned.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 12 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
NP přispěl 3 Kč
Clint. přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Tifone přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist