globalmoto_duben_nolan




Moto Morini jde do aukce

Moto Morini končí. Firma zbankrotovala a je kompletně celá na prodej. Zájemci o koupi se potkají 13. dubna v aukční síni a vyvolávací cena je stanovena na 2,6 mil. eur.

Firma Moto Morini byla založena Alfonsem Morinim v italském městě Bologna v roce 1937. Od té doby zaznamenala mnoho důležitých milníků a tento rok v dubnu čeká na další, možná ten poslední. Je v likvidaci a jde do aukce.
První problémy se začaly objevovat v rámci celosvětové finanční krize na konci roku 2009 a vedly k prvnímu přerušení výroby motocyklů. Vedení firmy hledalo pomoc a vedlo se jednání s Paulem Berlusconim a jeho pojišťovnou Generali. Záchranná finanční injekce ale nepomohla a Moto Morini šlo do likvidace. Kdo měl štěstí, mohl během loňského léta koupit rozprodávaný majetek v podobě motocyklů, kdy např. nový naked-bike Corsaro 1200 stál 4800 eur (cca 120.000 Kč). Další kroky vedly k tomu, že firma šla do likvidace a likvidátor na značku a majetek vyhlásil aukci, která proběhne 13. dubna.
"Základní hodnota značky Moto Morini a majetku v podobě komplexu výrobních hal, strojů a dalšího vybavení byla stanovena ma 5.500.000 eur (cca 135 mil. Kč)," řekl Piero Aicardi, likvidátor firmy Moto Morini. "Vyvolávací cena v rámci dubnové aukce byla stanovena na 2.600.000 eur (cca 63,7 mil. Kč) a v současné chvíli máme evidovány první přihlášky zájemců."

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist