globalmoto_duben_nolan




Eicma: Moto Morini má nové Corsaro 1200ZZ

Italský malovýrobce přivezl do Milána z nedalekého Trivolzia inovovanou dvanáctistovku Corsaro. Motorka potřebovala omladit hlavně kvůli normě Euro 4, ale změn tu najdete mnohem víc, než nový katalyzátor a ABS v základu.

Do modernějšího kabátu oblékl novinku Rodolfo Frascoli - stejný designér, který stál u návrhu prvního modelu Corsaro v roce 2005. Generační rozdíly jsou patrné především z předního LED světlometu, nová je také plně digitální přístrojovka s TFT displejem, jejíž vzhled lze přizpůsobit vlastním představám. Dvě zetka, která přibyla v názvu, mají kořeny v šedesátých letech, kdy zdobila nejsportovnější model v nabídce značky, Corsarino ZZ. Moto Morini jako správný patriot zůstává věrná italským dodavatelům, od kterých stále odebírá 99 % komponentů. Jedině tak je prý schopná zaručit tu nejvyšší možnou kvalitu. Samotná kompletace probíhá v nové továrně nedaleko Milána, v Trivolziu.

Základ zůstává stejný; vidlicový dvouválec Bialbero 1200 CorsaCorta o výkonu 117 koní, uchycený v příhradovém rámu, který má ovšem zkrácenou geometrii. Motor prošel revizí kvůli normě Euro 4, do standardní výbavy přibylo vypínatelné ABS Bosch 9.1 MP. Brzdy pochopitelně dodává Brembo, sedmnáctipalcové kované ráfky z hliníku obouvá Pirelli, plně nastavitelné odpružení nese značku Mupo. V základu nechybí antihoppingová spojka, 12V zásuvka ani karbonové díly kapotáže. Výroba nového Corsara ZZ začne ještě před koncem tohoto roku.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist