globalmoto_duben_nolan




Moto Guzzi představuje řadu příslušenství pro V85 TT

Očekávané cestovní enduro s orlem ve znaku už se od začátku února vyrábí, první kousky by se na české sklady měly dostat už za měsíc. Nebylo by to ale správné cenduro, kdybyste na něj nemohli navěsit nějaké ty doplňky. Moto Guzzi proto přichází se třemi hotovými sadami příslušenství a spoustou další drobotiny.

Kapitoly článku

Cena novinky startuje na 299 900 korunách za standardní verzi s jednoduchým lakem, dvoubarevné provedení vychází o dvacet tisíc dráž. A přesto, že na téhle motorce ještě nikdo pořádně nejel, už v Čechách máme první předobjednané kusy. To jenom potvrzuje velký zájem o letošní novinku, ke které si zájemci budou moci doobjednat i jeden ze tří doplňkových setů.

První se jmenuje Touring Pack a už jeho název napovídá, že je jeho cílem nabídnout víc komfortu a hlavně přidat nějaké ty úložné kapacity. Trojice kufrů je vyrobena z 1,5 mm tlustého hliníku a nabídne celkem 116 litrů objemu (33 levý, 38 pravý a 48 horní). Výroba probíhá kompletně v Itálii a k ovládání vám bude stačit jen jeden klíč. Nevýhodou ale je, že v balíčku nejsou držáky kufrů, ty si budete muset ještě navrch přikoupit. Podobné je to i s montážním kitem pro přídavná LED světla, která doplňují o 60 % větší přední plexi, centrální stojan a trubkový padací rám. Součástí cestovního setu je také systém Moto Guzzi MIA, který umožní pomocí bluetooth k motorce připojit chytrý telefon a interkom. Můžete potom pomocí ovladačů na řídítkách klasicky přijímat nebo odmítat hovory, volat na zameškaná volání, ovládat hudbu a hlavně si nechat na TFT displeji zobrazovat navigační informace.

Vedle cestovního balení, které bude dostupné ve dvou variantách Base a Plus, bude k dispozici také Sport Adventure Pack. Ten by měl zvýraznit sportovní a terénní schopnosti osmdesátpětky. Připravil si k tomu titanový výfuk Arrow s karbonovou koncovkou, který je o 50% lehčí než originál, trubkový padací rám, skládací endurácká zrcátka a zadní tlumič Öhlins s nastavitelnou kompresí, odskokem a předpětím pružiny.

Poslední balíček zpříjemní pohyb po městě. Skrývá se v něm dvojice kufrů vyrobených v kombinaci ABS plastu a hliníku s jednou velikou výhodou. Když je z motorky sundáte, nezůstanou po nich žádné nepěkné držáky. Kufry se totiž montují přímo na motorku a není k tomu potřeba žádný další speciální rám. Centrální stojan určitě neurazí, při popojíždění po městě můžete využít systému MIA a abyste se mohli od motorky v klidu vzdálit, třeba na oběd nebo schůzku, je v setu Urban Pack vybavená systémem zabezpečujícím proti krádeži.

Kromě tří doplňkových variant katalog nabídne ještě třeba trubkový padák na kardan, voděodolný tankvak, sedla s různou výškou, plastový blatníček, jiné páčky nebo třeba terénní brzdový pedál a dá se předpokládat, že se nabídka bude ještě postupně rozšiřovat. Čekání na novou Moto Guzzi V85 TT si můžete zkrátit prohlížením rozsáhlé galerie v další kapitole.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 27 Kč od 9 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
pernik92 přispěl 3 Kč
Korffik přispěl 3 Kč
Venda přispěl 3 Kč
Du-san přispěl 3 Kč
Petr7474 přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Lucasbiker přispěl 3 Kč
Davcoun přispěl 3 Kč
zmulin přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist