husqvarna_svartpilen_801_2




Intermot: České stánky a novinky

Mezinárodní veletrh motocyklů a příslušenství si tradičně nenechalo ujít ani velké množství Čechů. O zástupcích z customového světa jste si už mohli přečíst v článku o přestavbách, teď se zaměříme na tuzemské značky a jejich novinky.

Kapitoly článku

Trilobite

Česká značka známá především díky motorkářským džínům přivezla do Kolína novou kolekci 2019, tu si ale paradoxně mohlo prohlédnout jen pár vyvolených. Jako spousta ostatních značek, i tady bojují s kopírováním svých výrobků, proto byly novinky koncipovány do vnitřní části stánku, kam měli přístup jen vybraní novináři a obchodní partneři. Česká premiéra nové kolekce se chystá na začátek roku a máme se na co těšit.

Běžná veřejnost se mohla pokochat pohledem na oblíbené džíny Parado, které slaví překročení 100 000 prodaných kusů. K tomuto úctyhodnému číslu si nadělily další dvě verze. První nesou název Trilobite Parado Dyneema Denim a jak už název napovídá, jejich specifikem je materiál Dyneema, ze kterého jsou ušity. Kdo by nevěděl, o co jde, tak je to materiál z vláken na bázi polyethylenu UHPMW, která jsou 15x silnější než ocel. Nás ale spíš zaujala druhá varianta Parado Recycled Denim, což jsou pravděpodobně první motorkářské džíny vyrobené z recyklovaného denimu. To je ostatně směr, kterým se v Trilobite začali během posledního roku intenzivně ubírat a například při výrobě bund používají polyester ze zrecyklovaných pet lahví vylovených z oceánu. Sympatický počin!

Mitas

Výrobce pneumatik spadající do skupiny Trelleborg přivezl do Kolína nové rozměry silničních pneumatik. Piloti cestovních endur budou moci nově obout pneumatiky Terra Force-R v rozměrech 120/70ZR19 60W TL pro přední pneumatiku a 150/70R18 70V TL nebo 170/60ZR17 72W TL pro zadní pneumatiku. Kombinace přední devatenáctky se 170mm širokou zadní pneumatikou je vyvinutá speciálně pro velké těžké adventure motocykly. Zadní pneumatika v rozměru 170/60 disponuje navíc novou technologií Mitasu s názvem MCTT, pod kterým se jednoduše skrývá vícesměsová pneumatika. Tvrdší střed zajistí potřebný kilometrový nájezd, zatímco díky měkčím bokům si dosyta užijete hlubokých náklonů. Tahle sada bude dostupná od listopadu, rozměr 150/70R18 se do prodeje dostane v prvním kvartálu příštího roku.

Angel Wheels

Abyste nové pneumatiky mohli na motorku obout, potřebujete ráfky. Proto je tady firma Angel Wheels, která funguje jako výrobce a distributor kol, ráfků a dalších součástek a náhradních dílů. Můžete si u nich sestavit podle svých požadavků kola značky Kite Elite, která jezdí třeba Tony Cairoli, Jeffrey Herlings a Romain Fabvre nebo kola G2ProSeries, což jsou jediná kola v Evropě s universálními středy a adaptéry pro různé značky motorek. Takže si jednou koupíte kola a pak můžete měnit motorky s adaptéry dle libosti. Největším tahákem na stánku ale byly ráfky s unikátními designy, díky kterým vás nikdo nepřehlédne.

Rusty Pistons

V hale věnované přestavbám samozřejmě nesměl chybět velký stánek s českým custom oblečením. U zrezlých pístů najdete jak civilní, tak vyloženě jízdní oblečení, obléknete tu stylově i ty nejmenší prcky.

Actia

Na výstavišti byl k vidění také stánek firmy Actia, která se zabývá diagnostikou a tuningem motorů Harley-Davidson. Odborné vyladění svému motoru můžete dopřát přímo v Táboře, kde společnosti sídlí nebo u partnerů, kteří jsou plně vybaveni jejich tuningovým systémem (H-D Hradec Králové, H-D Brno, H-D Praha, Oliver Cycles Přibyslav). A není to jenom Harley, Actia vyrábí a prodává diagnostické zařízení také pro Buell, BMW, Indian a Victory. Jestli chcete ladit motorku od některého z uvedených výrobců, zajímejte se o diagnostiku Diag4bike.

Stánek v Kolíně zažil také premiéru nového zvedáku Lift4Bike. Robustní nízkoprofilová elektická zdviž je určená pro zvedání těžkých motocyklů, takže své uplatnění najde třeba u zmíněných H-D nebo všelijakých velkých přestaveb.

Delta Braking

Výrobce brzdových komponentů ze slezského Mošnova se prezentoval svým portfoliem brzdových kotoučů a destiček, na jejímž vývoji pomáhá například český supermotardista Pavel Kejmar. Krom toho byla vystavená také jejich závodní spojka pro motokros a enduro SPC Sintered Power Clutch, která má nabídnout až 4 více tření, než standardní.

Goldfren

Ani další čeští brzdaři z Goldfrenu nemohli chybět. K vidění byl samozřejmě téměř kompletní sortiment včetně jejich vlastních opletených brzdových hadic s teflonem a vlastních brzových třmenů, kde najdete také třeba frézovaný monoblok z duralu.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 36 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
stnd přispěl 6 Kč
Freddy_X přispěl 6 Kč
marafzs600 přispěl 6 Kč
SPIJKER přispěl 6 Kč
Promax1 přispěl 6 Kč
Jarda-Bekr přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist