husqvarna_svartpilen_801_2




Ministerstvo chce vrátit dálniční známky na motocykly

Ministerstvo dopravy plánuje, že kvůli zvýšení příjmů do svého rozpočtu zdraží dálniční známky pro auta, a znovu zavede povinnost platit za použití dálnic také pro motorkáře. Roční známka na motocykl má stát 1 000 Kč, jak informovaly Hospodářské noviny.

Povinnost používat dálniční známku i pro motocykly platila v ČR hned po zavedení dálničních poplatků v roce 1995. Kvůli komplikacím s určením místa, kam známku přesně vylepovat a hlavně z důvodu, že po českých dálnicích jezdí motocyklů tak strašně málo, že se speciální známky nevyplácelo ani vyrábět, byly zakrátko motocykly od poplatků osvobozeny. Za jízdu po dálnici zatím nemusí platit ani motorové tříkolky.
Teď se však počet motocyklů na dálnicích zřejmě dramaticky zvýšil, protože Ministerstvo dopravy ve svém záchranném plánu počítá díky vybraným poplatkům za dálnice od motorkářů s masivnějším přílivem financí do státní kasy. Společně se zavedením známek pro motocykly mají být pro všechna motorová vozidla zpoplatněny také silnice první třídy. Je možné, že některé změny vstoupí v platnost už v příštím roce.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (117x):



TOPlist