yamaha_demo_tour




Michelin pneumatiky pro enduro, cruiser i silniční motorku

Mezi výrobci pneumatik patří Michelin k největším hráčům na světovém trhu a pro mnohé je sázkou na jistotu. Také nedáte dopustit na moto pneu od této věhlasné francouzské firmy a přemýšlíte, jaký model vybrat pro svou mašinu? Usnadníme vám rozhodování. Představujeme vám tři nejlepší pneumatiky, které sednou vašemu enduru, cruiseru i silničnímu motocyklu.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Michelin Anakee Adventure pro jízdu v terénu i po asfaltu

Jestli se poohlížíte po nové pneumatice pro vaše enduro, model Michelin Anakee Adventure uvedený na trh v roce 2019 bude jasnou volbou. Tato řada pneumatik je navržena tak, aby z 80 % vyhovovala pro jízdu na silnici a z 20 % v terénu. Pokud převážně korzujete po asfaltu a občas si užijete i jízdu na štěrku, polních cestách či v lese, splní vaše očekávání na výbornou.
Už v době představení sklidila pneumatika spoustu pozitivních ohlasů a takřka okamžitě byla homologovaná i na prvomontáž oblíbených motocyklů BMW R 1250 GS. Uspěla také v nezávislých testech pneumatik pro endura, například v žebříku Motorrad 2019 si vydobyla slušné třetí místo.
Přední pneumatika má měkčí povrch ve středu a tvrdší po stranách, díky čemuž se nesjíždí do špičky a dlouhou dobu vydrží i jezdcům s agresivnějším stylem jízdy. Oproti tomu je zadní pneumatika koncipovaná opačně – střed je tvrdší a boky měkčí. Moto pneu se pyšní novou generací směsi s využitím siliky, díky které se vyznačuje skvělou přilnavostí i na mokrém povrchu. Jak je u špičkových modelů od Michelinu zvykem, nechybí ani inovativní technologie, které zlepšují jízdní vlastnosti. V tomto případě jde zejména o patentované technologie Michelin Dual Compound 2CT a Michelin Dual Compound 2CT+, které zlepšují stabilitu při zachování vysoké odolnosti vůči opotřebování.

Cruiserům i custom strojům sluší Michelin Commander III

Michelin myslí i na majitele cruiserů, chopperů, silných mašin s V-twin motorem nebo přestaveb, které jsou na vzestupu. Pro ty navrhla pneu Michelin Commander III Cruiser, se kterou navázala na legendární Commander II. Výsadou pneumatiky je velký kilometrový nájezd, který ocení zejména příznivci dlouhých road tripů.

Vývojáři u pneumatiky Michelin Commander III Cruiser zapracovali zejména na přilnavosti za mokra, která je podstatně lepší než u předchozího modelu. Použití směsi vyztužené 100% siliky je prostě znát. Pneu se kromě vynikajících jízdních vlastností vyznačuje také dokonalým vzhledem, který je u cruiserů a custom strojů zásadní. Bočnice jsou ve většině dostupných velikostí vybavené technologií Premium Touch, díky níž jsou krásné na pohled a příjemné na dotek. Pneu vyniknou především na silných mašinách s velkými koly, pro které jsou jako stvořené.

Michelin Road 5 – slušné pneu za přijatelnou cenu

Pokud hledáte solidní pneumatiky pro každodenní cestování na silniční motorce a čas od času chcete vyrazit i na delší jízdu, sáhněte po Michelin Road 5. Za přijatelnou cenu vám poskytnou skvělé jízdní vlastnosti, které byly mnohokrát opěvované v nejednom nezávislém testu. Pneumatiky si nevedly špatně ani v testování Motorrad 2018 v kategorii cestovních pneu, kde se ukázaly být plnohodnotnými konkurenty vítězným modelům od Dunlopu či Pirelli.

Při testech se potvrdil také výrazný posun od předchozí řady Road 4. Například při testování brzdné dráhy společností Bennetts zastavily nové pneu při rychlosti 60 mil za hodinu (94 km/h) o dva metry dřív než ty čtyřkové generace. Výrazný progres komunikuje směrem ke svým příznivců také samotný Michelin, podle kterého podávají pneu Road 5 stejné výsledky po 5 tisících najetých kilometrech jako nové Pilot Road 4. Ve srovnání s konkurenty jsou pak o něco napřed zejména při jízdě na mokré vozovce. Jestli hledáte slušné pneumatiky za dobrou cenu, se kterými si užijete spoustu zábavy a s nimiž se budete na stroji cítit bezpečně, udělají vám dobrou službu.

Ať už si vyberete jakýkoliv model z výše zmíněných pneu od Michelinu, chybu neuděláte. I když konkurence francouzskému tradičnímu výrobci pneumatik šlape na paty, má se od něj stále co učit.

PR články jsou placenou formou inzerce. Redakce nezodpovídá za obsah a platnost takto označených článků.

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • AZ pneu PRO CZ

    E-shop AZ-pneu.cz je největší prodejce a přímý dovozce motopneu Michelin, Pirelli, Metzeler, Continental, Bridgestone, Dunlop a Mitas. Patříme k prodejcům s největšími skladovými zásobami, na našich skladech máme běžně okolo patnáctitisíc pneumatik. Kromě moto pneu nabízíme i osobní, off road, užitk...




TOPlist