yamaha_demo_tour




Přídavná světla od SEFIS moto

Vidět a především být viděn, to je u motorek jeden z klíčových motivů bezpečné jízdy. Spousta motorkářů toto řeší přídavnými světly, bez nichž se dnes neobejde žádná adventura, ale smysl dávají vlastně na čemkoli, klidně i na naháčích. Ovšem ne každé světýlko je homologované a ne každé se dobře montuje. To naštěstí neplatí pro ta od SEFIS moto.

Ač se jmenují SEFIS moto Adventure, nejsou tato přídavná LED světla vyhrazena pouze pro motocykly na dobrodružné cestování. Vždyť ona kolikrát jízda na skútru po městě je větší dobrodružství než mongolská poušť. V SEFIS moto říkají, že na těchto světlech pracovali téměř dva roky, než je dotáhli ke své úplné spokojenosti, takže se můžete těšit na opravdu dotažený produkt.

Základem je celohliníkové tělo, žádný plast, takže jsou světla nejen odolná, že se nerozkřápnou při prvním lehčím nárazu, ale především se velmi dobře chladí. To je u takovýchto malých světel docela zásadní, protože jen tak dokážete použít výkonné zdroje. Tady je srdcem kvalitní čip Cree XPL HI, jeden z nejlepších na trhu, který z příkonu pouhých 10W dokáže udělat svítivost 1150 lumenů, čili tolik, co vám normálně dává 60W halogenová žárovka! S párem světel se tedy dostanete na svítivost 2300 lumenů s odběrem pouhých 20W a minimálním odpadním teplem, a tím, jak se světla nijak extrémně nezahřívají, může výrobce uvádět životnost čipu více než 50 000 hodin provozu.

Důležitá je také odolnost proti vodě a prachu, a tady můžete být opět bez obav, světla SEFIS moto plní normu IP67. Odolná jsou nejenom sama světla, ale i precizně zalévaná a odizolovaná kabeláž, voděodolné těsnicí konektory a zalévaný utěsněný vypínač, který je v hliníkovém těle a můžete ho dát buď pomocí objímky na řídítka, nebo, když nemáte trubková, třeba přilepit 3M páskou někam do kapotáže. Instalace je popsána v českém návodu, jenž najdete v balení spolu se světly, kabeláží, vypínačem i montážním materiálem, a není problém je zapojit i tak, aby vám svítila automaticky při rozsvícení hlavních světel. Montáž by měl zvládnout každý průměrně zručný motorkář, pro připojení k baterii je tu k dispozici 2metrová kabeláž, samozřejmě se samostatnou pojistkou. Pokud máte v plánu montovat světla na nějaký padací rám, musíte si dát stranou ještě nějakou tu stokorunu na pořízení vhodných objímek, standardně je k přídavným světlům SEFIS moto, za která zaplatíte 2990 Kč, montážní materiál na přímou instalaci třeba do kapotáže.

 

Informace o redaktorovi

PR článek - (Odebírat články autora)

Související firma
  • SEFIS Moto

    Jsme výrobce náhradních dílů a příslušenství. Děláme to, co nás baví. Naši práci děláme s maximálním nasazením, neboť chceme docílit dobře odvedené práce a mít kvalitní produkty pro Vás. Vaše spokojenost je na prvním místě. Těšíme se na Vaši přízeň, Váš tým SEFIS Moto. ...




TOPlist