globalmoto_duben_nolan




Češi z SEFIS moto zabodovali svým sušákem přileb, představili ale i další novinky

Tuzemský výrobce a prodejce příslušenství a doplňků si pro milánský veletrh Eicma připravil několik nových karet, trumfem se ale stal držák přilby d:Rio vlastní konstrukce kombinovaný se sušákem, který zaznamenal velký ohlas. Funkčnost, kvalitní zpracování a rozumná cena jsou jeho hlavní atributy. Ale ani ostatní novinky vlastního vývoje, jako sekvenční blinkry, nastavitelný univerzální držák SPZ nebo přídavná světla, za ním nijak nezaostávají.

Kapitoly článku

Tohle budou znát hlavně motokrosaři nebo kluci co jezdí okruhy a je jedno jestli pro zábavu nebo mají vyšší ambice. Dojedete svoji tréninkovou rundu, pot z vás teče proudem, takže se ze všeho svlečete a je dobře. Za chvíli je ale čas skočit do toho zase a to znamená dát si na hlavu tu mokrou propocenou přilbu. Nevím jak vám, ale mně tenhle rituál nasazování zpoceného kýble na hlavu nepřináší příliš uspokojení. V SEFIS moto přišli s řešením, které zároveň vyřeší častý problém jménem „kam s ní“. Bez desetikoruny za patnáct stovek si můžete pořídit stojan na přilbu s názvem d:Rio s vestavěným větrákem, který díky svému chytře vymyšlenému tvaru dokáže helmu vysušit za 20-30 minut. Přesně tak dlouho to většinou bývá na okruhových dnech mezi tréninky. Sušák jednoduše dáte na vhodné místo, zapojíte na 12 V (nabíječka na mobil, powerbanka, zásuvka v autě), zmáčknete tlačítko a necháte proudící vzduch dělat svou práci. Jednoduché, chytré, stejně jako celá konstrukce, kterou si snadno nastavíte na velikost své přilby a je jedno jestli je silniční nebo terénní. O dlouhou životnost by se měl postarat větrák s kvalitními ložisky a fajnšmekři si můžou vybrat dokonce barvu jeho rámečku a ještě navíc ho vyladit barevným LED podsvícením.

Stejnou technologií budeme pokračovat. Segmentové blinkry čili ty, které se rozsvěcují postupně, teď frčí a která automobilka je nemá v nabídce, jako by nebyla. Pomalu to proniká už i do motocyklové branže, jenže ne v sériové výrobě, ale díky výrobcům příslušenství. V nabídce SEFIS moto už jste je sice mohli najít, pro příští rok ale přichází s dalším vylepšením. Blinkry Flow 2 k funkci sekvenčního blikání přidávají ještě denní svícení a funkci brzdového světla. Přitom si samozřejmě zachovávají homologaci nebo certifikát odolnosti IP67. Oproti první generaci, která jenom bliká a stojí 389 kč/kus, si připlatíte jednu stokorunu. Další svítící doplněk je určený pro cestovatele, protože jde o přídavná 10W světla. I u nich najdete potřebnou homologaci a certifikát IP67, v balení je kompletní kabeláž s přepínačem a zbývá si jen vybrat a dokoupit vhodnou montážní sadu pro váš stroj. Za sadu světel si v SEFIS moto řeknou 4900 korun.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Světýlek už bylo dost, teď jsou na řadě další doplňky. První je čistě funkční, i když svou estetickou hodnotu má samozřejmě také. Jde o nové padací protektory dostupné pro širokou škálu motocyklů. Dalším oblíbeným terčem úprav je držák SPZ, u toho nového od SEFIS moto si budete moci nastavit délku jeho nohy a sklon SPZ, v balení najdete také osvětlení RZ a „populární“ odrazku. Za 1590,- tak dostanete kompletní balení pro provoz na našich komunikacích. Pokud vás novinky zaujaly, sledujte webové stránky SEFIS moto, kde se během roku 2020 budou postupně objevovat a kde širokou škálu obráběných doplňků doplní také nastavitelné páčky s novým designem.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 24 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
RadekPCX přispěl 6 Kč
Bogodar přispěl 6 Kč
_pheela_ přispěl 6 Kč
MILI17 přispěl 6 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Související firma
  • SEFIS Moto

    Jsme výrobce náhradních dílů a příslušenství. Děláme to, co nás baví. Naši práci děláme s maximálním nasazením, neboť chceme docílit dobře odvedené práce a mít kvalitní produkty pro Vás. Vaše spokojenost je na prvním místě. Těšíme se na Vaši přízeň, Váš tým SEFIS Moto. ...




TOPlist