globalmoto_duben_nolan




Lucky 13: Jak se vyhnout problémům na křižovatce

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Dalibor59 (0) napsal 13.07.2020 v 12:06

Za mě určitě znát pravidla a dávat pozor. Shrnutí hlavního jsem objevil tady https://www.dopravniznaceni.com/Typy-krizovatek-b5495.htm tak stačí mrknout :)

CryingDragon (7) napsal 06.04.2009 v 21:21

jo dobrý nápad. Kdo si myslí že když jede po hlavní tak muže valit jak prase a všichni mu dají přednost je sebevrah a magor. V poslední době nějaké omezit, ohrozit nikoho nezajimá. Takže pánové opatrně, myslete za ostatní a doufám že se nesetkáme, makám totiž jako hrobník.

pepe.k (2) napsal 13.01.2009 v 13:17

Vtipně udělaný, držim palce. Adrenalin k motorkám patří, to je jasný, ale...čím míň odřenejch a nebo zmrzačenejch ať už kvůli komiksu nebo bezpečnýmu kruháku je přeci vždycky fajn. sám na moto občas lítám co to de,dal jsem si jednu bouračku když mi bylo 17 a nikomu to nikdy nepřeju. Jsem moc rád že jsem se nedostal do nějaký černý statistiky na kterou hned každej zapomene...! Tenhle komiks asi nepřekecá starýho motorkáře k tomu aby navazoval oční kontakt s někym v plechovce, ale třeba pomůže začínajícím motocyklistům trochu nastínit co se kde asi může stát. přeci se na silnicích nepohybujou jenom piloti co už maji něco najeto. Ročně přibejvaji mladý motorkáři a těm je třeba omílat co musí dělat a co se nesmí stát. Ta poznámka na obrázku dole: 26000 zachráněných životů o něčem vypovídá. Přeju všem klidnou sezonu 2009 a jezděte tak aby jste si užili i další léta!

Sukin (93) napsal 12.01.2009 v 15:45

TO Rudýn: jen pro tvoji informaci 'dýzl' má nižší hodnoty škodlivejch látek ve výfukových plynech než zážehový motor (platí to obecně).

Rudýn (24) napsal 12.01.2009 v 08:47

No podle mě bezpečná jízda na motorce je stejnej oxymoron jako třeba ekologickej dýzl. Motorka je prostě zlá bestie, proto se na ní jezdí. Kdo z vás si koupil motorku kvůli bezpečnýmu cestování? Určitý povahy prostě vždycky bude přitahovat reálný nebezpečí. Nějaký skákání na gumě nebo z letadla proti tomu nic není, to je jen pocit nebezpečí, stačí porovnat počet smrťáků. Když to člověka vytahuje ze zatáčky a vidí, že se v protisměru blíží auto a on to na poslední chvíli ještě zlomí, přepere to a vypálí odsud na plnej plyn tak má krev naředěnou adrenalinem tak, že nic jinýho tohle nedokáže. Proto se jezdí na motorce, proto mají mašiny čím dál vyšší výkon, proto se na nich závodí a proto se na nich lidi zabíjejí. Samozřejmě to neplatí na každýho. Jsou klidný jezdci, většinou starší pohodáři, jenže ani ti na tom nejsou s bezpečností o moc líp, zabije je někdo jinej. Prostě člověk preferující bezpečí by neměl na motorku sedat. Měl by jezdit autem nebo sedět doma a najít si jinýho koníčka. Žádnej komiks tohle nezmění. Buď z toho člověk vyroste, nebo se namotá někde na strom. Ukaž kuřákovi pitvu kuřáka, plíce, zanesený cévy. Bude mu blbě a půjde si ven zapálit

GSX-Roll (4) napsal 12.01.2009 v 08:27

richia: těch chyb tam je více, ale kvůli češtině tady nejsme. Věřím tomu, že když padla povinnost nosit helmu tak se to mnohým taky nelíbilo a dnes nad tím nikdo nepřemýšlí. Snad nevěříš tomu, že by nějaký zákonodárce počítal při návrhu např. oné vesty, že se bude chovat blbě ve 200km/h? V dnešní době je už docela normální, že reflexní prvky jsou na jakýchkoli bundách, batozích atd. takže kdoví kam to bude směřovat. Třeba budou velký části moto bund fluorescenčně oranžový a nikomu to nepřijde divný.

tekilla: tvoje rady jsou dobrý, ale principileně šlo o totéž. dostal jsi prostě od někoho radu jak si zachránit život a to je samozřejmě i cílem toho komiksu, kterej má taky pobavit a je pro mnohé příjemnější než číst v odrážkách co smí a nesmí. Jasně, je tu druhá stránka věci jestli obsah komiksu je vždy nejlepší. Dívám se na to tak, že je to lepší než za jízdy nadávat kdo je větší debil.

Richia (2) napsal 12.01.2009 v 03:58

Hm, omlouvam se za chybku v slove probihat. Nejak mi utekla,NEmam psat v noci prispevky.

Richia (2) napsal 12.01.2009 v 03:56

TeKilla : JAk vidim , jsi stejny praranoik jako ja. Dneska, tedy pardon, vcera, mne malem zabily dve mlade "kravy" - to se proste neda jinak napsat.Vjede do kruhace (klasicka krizovatka a uprostred je nakresleny kruh )cca 80km, kdyz je ve meste povolena 50km. Stopka ji take nic nerikaly.Hlavne ze byla nalicena... Skoda, ze jsem nemel pripevnenou kameru. Hned by byla o 6 bodiku lehci

Jinak, nezlopte se na mne, je to celkem, hmm.. no neprilis zdareny zpusob, jak ukazat spravnou jizdu. Jak pro deti z IQ nula nula nic. Daleko ucinejsi je reklama Nemyslis, zaplatis. Ale naprosto nejlepsi je reklama, ktera probyhala, probiha a jeste nejaky cas bude probyhat v Anglii. Je to sila. Tyto klipy bych promital v autoskole a v televizi nekolikrat denne.

Pouzivani reflexivni vesty je nesmysl. Vyzkousej si to pri 200 km. Prijdes na to proc. Je lepsi pouzit tzv. reflexivni pasek, ktery je nejvice rozsireny ve vysse citovane Anglii.

Jizde zdar

TeKilla (0) napsal 11.01.2009 v 18:53

GSX-Roll> Nepředpokládám, že bude nějaký druhý díl křižovatek, kde se dostanou třeba k tomu, co já vidím jako problémy u ostatních na křižovatkách a co jsem bez nějakého dlouhého přemýšlení nastřelil od boku, ale třeba jo a pak mě to přesvědčí. Dobrá, dám tomu ještě šanci

Bohužel jsem nebyl zázračné dítě, ale dostal jsem tři rady, které mi na mašině (a i v autě) na každé křižovatce i jinde daly víc než tenhle díl komiksu:
- mysli si, že tě chce každý zabít (a proto ti tam vjede, cukne, myškne, přejede z pruhu do pruhu...)
- nikomu nevěř jeho blinkr, nebo bliknutí dálkovými, mávání chodců...
- všude kam nevidíš jeď, jako kdyby tam byla zeď

Tohle by se mělo podle mě lepit na zrcátka, hned vedle Objects In The Mirror May Appear Closer Than They Are

lynx (98) napsal 11.01.2009 v 18:27

FilipT: závěru tvého komentáře nevříš snad ani ty

GSX-Roll (4) napsal 11.01.2009 v 18:25

TeKilla: nechtěl by jsi toho v jednom díle nějak moc? uvidíš co bude dál. Vzhledem k tomu, že žena má jednoho pacienta na vozíku, který právě doplatil na přehlédnutí autem, když jel cca 40km/h v Brně tak mi to nepřijde jako nesmysl to ukázat např. touto formou. Jestli jsi se narodil jako zázračné dítě, které už všechno vědělo tak nezbývá než závidět. Netvrdím, že je to nenahraditelný počin a zaslouží si Nobelovu cenu. Je to dobrej doplněk.

Sukin: dobře, je tu plno řidičů aut co způsobují nehody motorek, ale pak je tu teda ta druhá polovina nehod, která je zaviněná přímo motorkářem. Nechci nikoho obhajovat, ale sám jezdím jak autem tak na motorce a kolikrát ani v tom autě se nestačím divit co kde kdo na motorce vyvádí. Není to o tom co kdo řídí, ale jak. Takže nadáváat na chodce a plechovkáře když řídím motorku, nadávat na motorky a chodce když řídím auto - to nikam nevede.

Po těch všech kecech o důvěryhodnosti a nesmyslech pořádat něco pro bezpečnost bych chtěl vědět jak právě ti, co maj plnou hubu řečí by chtěli silnice udělat bezpečnější. Kritizovat je jednoduchý, tak něco vymysli. Věřím, že hodně lidí bude vděčnejch, když to bude fungovat a když ne tak aspoň ocení snahu.

TeKilla (0) napsal 11.01.2009 v 12:01

GSX-Roll> Výdaje politiků je jiná parketa, každopádně pokud už někdo za nějaké peníze věnuje energii takovému projektu, mělo by to mít alespoň smysl. V tomhle pilotním díle není nic přínosného, co by něvědělo dítě, které se učí jezdit na kole - takže já osobně jsem se zasmál pěkné karikatuře a tím to zhaslo. Osobně bych tam zrovna u tématu křižovatky rád viděl třeba připomenutí rozdílu brzdných drah (než mě zezadu smete naložená Avia), panoramatická zrcátka (když blbě vidím na štrůdl vedle mě), držení balancu se spolujezdcem apod.

Sukin (93) napsal 11.01.2009 v 11:24

//www.nemyslis-zaplatis.cz/vypovedi-obeti/michal-sokolar.html
Proc se mi ta historka zda absolutne neduveryhodna...???

Sukin (93) napsal 11.01.2009 v 11:18

Me by zajimalo jaky komiksy ctou ridici plechovek ktery zpusobej pulku nehod motorkaru...

GSX-Roll (4) napsal 11.01.2009 v 09:00

věřím, že to bude mít přínos a mě se to líbí. Pár mladých raplů mám ve třídě tak jsem zvědav, jak to zapůsobí na ně. Určitě je dobrý naznačit co se může stát. Určitě člověk je líp připraven na situaci, kterou zná aspoň z komiksu než když tu situaci uvidí poprvý v životě. snad každýmu nějakej rodič řekl, než vlezeš na silnici tak se rozhlídni - kdyby si na to člověk měl přicházet metodou pokus-omyl asi by tu z vás plno nebylo.

TeKilla: bych se spíš zajímal, na kolik nás vychází jeden politik denně než projekt zaměřený na bezpečnost na motorkách.

FilipT (16) napsal 10.01.2009 v 12:12

Pár reakcí, vezmu to od konce:
>TeKilla: Nula, ACEM a SAP nejsou financovány z veřejných rozpočtů.
>Janek-Vstrom: V Anglii sou vesty dobrovolné, nikoli povinné.
>Jiné námitky: Ano, než takový komiks, bylo by lepší kdyby bylo lepší značení, rozumnější řidiči, lepší legislativa. To ovšem s jádrem věci nesouvisí - neznamená to, že komiks je proto špatný nápad. Věřím, že třeba začínající jezdci, kterým je šestnáct, užívají si puberty a na rady pětadvacetiletých "starců" zvysoka kašlou, si komiks během minuty přečtou a třeba alespoň v některém z nich nějaká ta informace uvízne.

TeKilla (0) napsal 10.01.2009 v 10:16

Chtěl bych se autora zeptat, kolik celý projekt stál české daňové poplatníky. Díky za odpověď.

Slam (12) napsal 10.01.2009 v 07:27

Vynikající nápad Nenásilné a úsměvné. Díky moc.

Janek-Vstrom (0) napsal 09.01.2009 v 21:35

Bezpečnost si připomínejme jakýmkoli způsobem , tohle je úsměvný ale blba to nezpomalí... Hadry co nás stály majlant jsou kvůli bezpečnosti, na vzhled až pak...Blíží se doba, kdy přes to budeme muset navléknout reflexní vestu nebo přímo bundu. Jako v Anglii... Přeji všem stejně stiženým hodně bezpečných kilometrů...Jezděme hlavou...

CharlieV (93) napsal 09.01.2009 v 21:27

nejlepší byli ti borci v autech, jak hrozili

Bombista (15) napsal 09.01.2009 v 20:38

takový zajímavý, nenadchlo ale ani neurazilo, spíš úsměvný ale jako fakt mě dostalo jako rada v provozu: buď vidět! to jako ... jak? a vestu nosit nebudu to sem za hadry co se mi libi nemusel utracet

MartinXL650V (172) napsal 09.01.2009 v 20:36

Zajímavé a vtipné, díky. Opakování informací o bezpečnosti není nikdy dost.

Mišák-GS (1) napsal 09.01.2009 v 17:44

Celkem zajímavý ale pochybuju že to někoho přiměje jezdti opatrněji než jezdil do teď.

HoRnSzVa (0) napsal 09.01.2009 v 17:36

NEvim, je tohle nutne?

Hoonzaa (0) napsal 09.01.2009 v 17:29

Super , ae spíše doporučuji vydat všechny díly do začátku sezóny a ne až do ledna příštího roku

Speedak (0) napsal 09.01.2009 v 16:11

vtipné, už se těšim na další díl a dokonce nekteré obrazky nutí i k zamyšlení

-LOTR- (2) napsal 09.01.2009 v 14:32

gulas>>>

Hezká informace, bohužel toto někdy nezachrání ani sebelepšího jezdce, srážka s zrovna nepozorným řidičem = většinou i SMRT...

miras83 (2) napsal 09.01.2009 v 14:32

Až budou na našich silnicích pořádně značený nebezpečný zatáčky, až se přestanou metr od krajnice sázet stromy, až budou stojky svodidel zaplechovány jako je tomu v Rakousku či Slovinsku, až začnou být řidiči, který znečišťujou vozovku skutečně sankciovány a až se naučí být řidiči trochu ukáznění a ohleduplní, pak začnu věřit, že se v týhle zemi něco dělá pro bezpečnost provozu.

Ondra_BIG (0) napsal 09.01.2009 v 13:35

lynx: přesně tak. To o držení řidítek je tam tak nejzajímavější. Tohle je jen další mastění kapsy z evrpoských fondů

gulas (-1) napsal 09.01.2009 v 12:26

pokud tohle někdo vymyslel a nakreslil doma zadarmo tak je to dobrý (dobrý bylo vždycky za tři)

ale pokud za tohle někdo dostal zaplaceno, jakože se domnívám že ta asociace na to vyčlenila pěkně tučnej fondík (to by mě zajímalo kolik tahle kampaň asi stojí), tak to my hlava nebere

Předchozí
1 2
Následující



TOPlist