yamaha_demo_tour




Lock’n Load DVD

Opět tu máme další dílko z rukou Gregga Godfreye a Travise Pastrany s dlouhým názvem Nitro Circus Crew: Lock’n Load. Jak už jsme zvyklí z předchozích cirkusů, tak i tentokrát není téměř hodinové movie zaměřené jen na freestyle motocross, ale je zde i spousta dalších šíleností, kterými se Travis a banda lidi kolem něj, baví. A teď k tomu, co konkrétně můžete na Lock’n Load vidět.

Už v prvních minutách pochopíte wo co go. Banda týpků z Nitro Circus Crew sehraje honičku jak vystřiženou z akčního filmu, kdy dva poldové nahání bandu padouchů ujíždějících v karavanu, se kterým následně zahnou na motokrosovou trať, kde po pár minutách jízdy toho moc z karavanu nezbude. A v tomto duchu se ponese prakticky celé dvd.



Prostě největší šílenosti, všemožné kombinace, rozbíjení a pády na všem možném. Jen stručně jmenujme: něco na způsob destruction derby na mx trati, sjezd v uzavřeném bazénovém tobogánu na prknu s kolečkama, skatu, BMX a dalším, cituji „gauč racers“ – závody na gaučích tažených čtyřkolkami, stará známá igelitová skluzavka na Travisové zahradě – tentokrát ještě více akční, a mnoho dalšího. Krom těchto záběrů jsou zde i více komerční záběry ze supercrossů a motokrosů, kde se můžete pokochat nádhernými souboji, ale také jak to občas může bolet. Z počátku je zde použito i pár záběrů z historie MX, mimochodem v některých záběrech se mihnou i staré dobré motorky ČZ. K těmto scénám bych připojil i scény ze dvou nejšílenějších enduro závodu a to Red Bull Romania a Erzberg Rodeo – jejich náročnost přesně vystihuje citace „Erzberg is so brutal!“, což uvidíte sami. Pár minut můžete obdivovat i v Americe velmi populární Monster Trucky skákající a ničící „běžná“ auta, ale i sami sebe. Jak už jsme v fmx filmech zvyklí, nechybí zde ani záběry sněžných skůtrů a hlavně opět se posunující hranici toho co vše je možné s těmito stroji provést. Jak víme Travis se poslední dobou stále více věnuje automobilové rally a tak na Lock’n Load propašoval i pár záběrů z těchto vozů.


Teď už ale pojďme k samotnému fmx. Své místo zde dostaly záběry z X-Fighters Mexiko a Spain, bohužel záběrů z těchto monstrózních akcí mohlo být klidně i více. Na dvd je několik úžasných scén i z přírodních tratí, kdy můžete v jeden moment vidět tři, čtyři i pět jezdců naráz ve vzduchu, nebo obdivovat jízdy na úžasných přírodních útvarech, které sama příroda vytvořila jak na objednávku pro motokrosaře a freestylery. V posledních minutách disku se dostaneme k tomu nejzajímavějšímu co se na scéně fmx událo za rok 06 a to k letním X-Games 06. Nejprve pár záběrů ze supermota, Travisovi moc nevyšel start, takže nakonec supermoto bylo jedinou disciplinou, které se Travis účastnil a nevyhrál. Následují záběry z Rally exhibice, kde již Travis vyhrál, třeba před Colinem McRayem. A pak již samotné záběry z Moto X jízd a na závěr Best Trick, obě samozřejmě Travis vyhrál také. Záběry z Best Trick jsou pak přímo úžasné, můžete zde vidět BackFlip Jack Hammer od Sgt. Bilko, BF Cordova od Ailo Gaup, Super Flip od Travise, Under Flip to One Hand Lander od Nata Adamse, BF Cordova to No Hander Lander od Adama Jonese, a vítězný Double BF od Travise, to vše doplněno o komentář přímo Travise. Mimochodem, velmi mě zaujal trik Remiho Bizouarda, který poslal BF s brutálně zalomeným Hart Attack, bohužel dopad mu nevyšel, ale věřím že dříve nebo později už nám ho Remi předvede i s čistým dopadem.


Ještě jen upozorním na Travisovo poděkovaní během závěrečných titulků a následný úchylný tanec v podání Fatboye Tonnyho nahoře bez. Některé záběry můžete ještě jednou shlédnout nesestříhané v bonusové části dívídíčka. Po shlédnutí Lock’n Load mám zase trochu pestřejší představu o tom jak Travis Pastrana a jeho Crew banda tráví nejen volné chvíle. A samozřejmě nemůžu jinak než doporučit tohle nadupané movie i vám. Třeba na www.x-tremevideo.cz. Recenze: Greg
Ukázka z filmu: zde
Objednávky: www.x-tremevideo.cz, tel: 224 919 744

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist