husqvarna_svartpilen_801_2




Lakování a airbrush „Stuntriding project 5.“

S každým novým Streetfighterem, kterého si postavím, přijde i nový lak. Je třeba mít odlišnou image, a proto jsem si opět zvolil design vojenského oranžového maskáče tak trochu industriálního vzhledu.

Kapitoly článku

Nejdříve jsem musel strhat staré polepy a poškozené plasty přelaminovat. Přední štítek a dolní klín byly totiž dost zhuntovaný z pádů a z tepla, co jde od motoru a svodů. A pak přišla práce v lakovně Soběslav, kde mi Kamil Beran poskytnul zázemí už druhou sezónu. Přišel na řadu teror - příprava pod lak. Broušení laminátu a všech dílů brusným papírem o hrubosti 120. Nerovnosti schovat pod kyt a zase vybrousit stodvacítkou. Nejvíce vykytované věci nastříkat stříkacím kytem a zase přebrousit. Když byl povrch na všech dílech skoro v pořádku, přísným okem to zkouknul mistr lakýra Kamil a šel jsem znovu kytovat.





Všechno se pak stříklo do plniče. Konečně to teď vypadalo super hladké, ale …ještě to nebylo ono – zase broušení, broušení a broušení. Nejdříve ruční bruskou, která na sobě měla „240“. Dobrý, vše je bez hrbolů – paráda. No jo, jenže teď na všem zůstaly stopy po brusným papíře. Museli jsme tedy brousit opět. Tentokrát „1000“ a pod vodou. Konečně hotovo povrch hlaďoulinkej jak na curling.


Pak přišel na řadu Kamil. Vše připevnit na stříkací kozy a hurá do boxu. Tam už mistr s barvou a pistolí a jde se na to. Nejdříve se nastříkal bílý podstřik, nechal se zaschnout, a pak první barva – oranžová metalíza. Znovu zaschnout, pak přišel na řadu další člen realizačního týmu, žirovnickej démon a dvorní airbrusher Tomáš Matoušek alias Maty, a jeho TM DESIGN. Lepíme šablony a Kamil, jelikož dokouřil, si bere spermií obleček a stříkací pistoli. Další barva je žlutá.

A tak stále dokola - nalepit šablony, nastříkat stříbrnou, šablony, nastříkat grafitovou černou. Shrnul bych to asi takhle - narveme to tam a ono z toho něco vyleze, jen nikdo přesně nevěděl co. Kamil dokouřil (konečně) a my se můžeme jít mrknout, jak to vypadá pod samolepkama. Loupeme ty šablony dolů a jsme všichni zvědaví jak malí kluci. Hotovo, sloupáno - koukáme jak vejři - tak tohle jsme opravdu nečekali. Masakr maskáč. Brutalita. Maty všechny fleky ještě obtáhne tenkou tmavou linkou a Kamil na to napere tři vrstvy laku. Co vrstva to cígo. Uááá máme konečně hotovo a spokojení jsme se rozprchli k domovům. A spalo se mi móóóc dobře.





Závěrem pár slov díků… Díky Kamilovi za komponenty, zázemí a čas. Díky Matymu za skvělej nápad, čas, ochotu a hlavně za to, že ho to malování fakt baví. Díky všem, co mi pomohli dotáhnout letošní design do této podoby. Motocykl bude k shlédnutí na výstavě Motocykl 2008 na stánku STUNTRIDER.CZ. Tak doufám, že se bude líbit.


V další kapitole naleznete rozsáhlou fotogalerii.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Jan Sommer - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist