globalmoto_duben_nolan




KTM prodává dva tovární speciály RC16

Takováhle nabídka tady zatím nikdy nebyla a už vůbec ne takhle veřejně. Speciály pro MotoGP, to vždycky bylo něco nedosažitelného. Něco, co po sezoně skončí buď v továrním muzeu, nebo pečlivě sešrotováno. Ovšem teď máte jedinečnou možnost koupit si KTM RC16. Jelikož tuhle novinu rakouská značka oznámila tuhle středu a ne na Black Friday, musíte si přichystat pořádně nadité prasátko. Tedy spíš celý vepřín...

Kdysi dávno, než KTM vstoupila do MotoGP, řekl šéf značky Stefan Pierer, že plánují pojmout tuto kategorii trochu jinak. Že začnou s továrním týmem, aby speciál RC16 vyvinuli, a potom že ho budou nabízet vlastně komukoli, nejen týmům jedoucím Grand Prix. Neměla to být levná sranda, myslím, že už tenkrát se mluvilo o částce dost přes 100 000 EUR. Ale máš love a chceš okruhový speciál nejvyšší kategorie? Tady je. Tedy spíš bude.

To, co tady teď aktuálně je, jsou dva motocykly RC16. Kátéemka neříká přesně, které dva to jsou, ale tisková zpráva se logicky točí kolem největšího úspěchu, kterým je třetí místo Pola Espargara v poslední letošní GP ve Valencii. Poprvé jsme RC16 mohli vidět na tomtéž místě v roce 2016, kdy startovala na divokou kartu s Mikou Kalliem v sedle a teď, po dvou letech a 38 Velkých cenách, je z toho konečně pořádný úspěch. To se to pak samozřejmě prodává mnohem veseleji.

Ale bylo by asi dost mimo, podezřívat KTM, že rozprodává závodní motorky na základě jednoho pódiového umístění schválně draho. Ne, speciál z MotoGP bude stát vagon zlata, i když se nebude moci pochlubit žádným vavřínovým věncem. Ono stejně těžko zjistíte, jestli zrovna jedna z těch dvou motorek, které jste si koupili, dojela třetí ve Valencii nebo ne. A je to úplně jedno. Ale klidně by to mohla být a mohly by to být obě, protože on sebou Pol v závodě praštil, jenž vzápětí byl přerušený a on mohl do restartu nastoupit. Že mechanici nespravovali poničený stroj, ale dali Polovi druhý záložní, je nabíledni.

Kolik tedy bude Ježíšek potřebovat peněz, abyste pod stromečkem mohli slastně omdlít? Ta částka je pěkně kulatá: 250 000 EUR! Čili v přepočtu na naše asi šest a půl milionu korun. Trochu jak rozpočet menší vesnice, ale tak to prostě ve světě závodních speciálů je. Mimochodem za silniční Hondu RC213V-S se závodním kitem (bez něhož celkem postrádá smysl) dáte taky přes pět míčů.

Samozřejmě že k motorce dostanete ještě spoustu dárečků, které jsou sice hodnotné, ale v cenové relaci, v níž se pohybujeme, jsou to naprosté drobnosti. Těšit se tedy můžete na kompletní závodní výbavu Pola Espargara včetně podepsané helmy (netušíme, jestli to bude propocená, nebo úplně nová komboška), týmové oblečení a možnost strávit s týmem Red Bull KTM jednu Velkou cenu příští rok podle svého výběru. Vážní zájemci se mají hlásit na mailové adrese rc16@ktm.com.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 30 Kč od 10 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Gurun přispěl 3 Kč
Destroyer přispěl 3 Kč
Ritchy přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
pernik92 přispěl 3 Kč
Zakeraias přispěl 3 Kč
ivohlavacek přispěl 3 Kč
0ndras přispěl 3 Kč
pavelh53 přispěl 3 Kč
Chinchila přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist