yamaha_demo_tour




Intermot 2010: KTM

Především silničáři s oranžovým srdcem budou mít radost. KTM představila ryze závodní náčiníčko RC8 R Track, nejmenšího vévodu pod sluncem Duke 125 a do třetice cestovatele 990 SM T se systémem ABS.

Kapitoly článku

Duke 125

Na nahatou stopětadvácu od oranžových si museli mlaďoši nějakej ten pátek počkat. Právě v těchto dnech se jim představuje Duke se stopětadvacítkovým čtyřtaktním srdíčkem, které nabízí výkon 11kW, tedy maximum co mohou šestnáctiletí kočírovat. Zbrusu nový kapalinou chlazený motor s čtyřventilovou technologii je plněn pomocí elektronického vstřikování Bosch. Když se jedenáctilitrová nádrž nešťouchne až po okraj, malej Duke neváží víc než 125 kilo.
Odpružení nahaté pětadváci nemůže mít na triku nikdo jiný, než značka WP. Podobně je tomu i s brzdami, které dodává Brembo. A design? To je věc názoru, nicméně osobně si myslím, že u náctiletých bude mít velkej úspěch. Rozhodující však bude cenovka, která bude nejmenšího vévodu zdobit na showroomech od jara 2011. Už teď se na oranžovou nahatou stopětadvácu dost těším, protože to vypadá, že se v jejím sedle člověk slušně vyblbne.

RC8 R Track

Letos se kátéemkám v seriálu IDM nevedlo vůbec špatně. Historicky první superbikové vítězství a celkově třetí místo v šampionátu možná přivedlo na svět myšlenku postavit ryze závodní mašinu osekanou o zbytečnosti, které si žádá silniční provoz. Výsledkem je oranžovobílá RC8 R Track.
Tahle stoosmdesáti koňová okruhovka vychází z modelu RC8 R a je vytuněna spoustou dílů z série KTM PowerParts. Pochopitelně se nemůže obejít bez kompletního výfukového systému Akrapovič, závodních map, pérorování WP Suspension Racing, quickshifteru nebo sedmnáctkových sliků.

990 SM-T ABS

Tenhle model byl představen na jaře roku 2009. Tenkrát poprvé zaútočil na srdce divochů, kteří se nechtějí vzdát sportovního poletu, ale zároveň si nedovedou představit sezonu, bez delších výletů. Pro rok 2011 dostalo esemtéčko systém ABS a přitom dokázalo udržet pohotovostní hmotnost tři kila pod dva metráky.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist