husqvarna_svartpilen_801_2




Koncept nové Ninji ZX-10R

Vypadá to, že Kawasaki nechce zůstat pozadu za novým superbikem od BMW a připravuje pro svoje fanoušky zbrusu nového litrového Ninju, který projde kompletní úpravou prakticky všech částí motocyklu.

Na oficiálních stránkách Kawasaki se objevilo video nastiňující vývoj nového litrového Ninji. Výkonové křivky ani jiné zásadní údaje nejsou zatím známy, ale změny se dotknou jak motoru, tak i rámu, tlumičů, elektronického vybavení (kontrola trakce, výběr map výkonu a zřejmě se objeví i nová generace elektronického brzdového systému).
Jak je patrné tak nová Kawa bude něco zcela nového i po stránce designu. Použitím nových materiálů se zredukuje celková váha. Silnější motor a nižší váha dodá tomuto motocyklu zřejmě trochu magickou sílu, která by se mohla utkat, ne-li rovnou předběhnout nové BMW S1000RR. Otázkou tak už jen zůstává kam až jsou výrobci motocyklů schopni zajít s dosahovanými výkony svých produktů, bude vlastně člověk schopen ovládat a využívat nadměrné výkony strojů na kterých se bude pohybovat?

Video

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):



TOPlist