yamaha_mt09




Retro Kawasaki Z900 RS se objeví na motosalonu v Tokiu

Už nějakou dobu se mluví o tom, že by Kawasaki vtrhla na trh „neo-retro“ naháčů, obývaný mimo jiné třeba Yamahou XSR 900. Nyní je vše konečně potvrzeno a 25. října se v Tokiu můžeme těšit na nový stroj, jdoucí ve stopách legendární Z900 ze sedmdesátých let.

Po zaregistrování nového názvu Z900 RS a sadě špionážních snímků z testování, vydala Kawasaki také video, ve kterém se nová motorka v rychlém sledu několikrát objeví. S výjimkou kulatého předního světla však vzhled vyzrazen úplně není a můžeme se proto jen dohadovat, jaké designové prvky Z900 RS přinese. Určitě se objeví široké možnosti individualizace, která u motorek daného střihu aktuálně frčí.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Je potom vcelku zřejmé, že jako základ pro nový stroj poslouží nedávno představené Z900, nahrazující starší Z800. I retro naháč tak dostane nové lehčí šasi, umožňující hmotnost kolem 210 kilogramů, obrácené přední vidlice o průměru 41 mm a nastavitelný zadní tlumič, umístěný v téměř horizontální pozici.

Stejný bude pochopitelně i motor. Řadový čtyřválec o objemu 948 ccm podává v útrobách Z900 výkon 125 koní a točivý moment 98,6 Nm. Pokud se tyto hodnoty v nezměněné podobě objeví i v Z900 RS, máme před sebou hodně rychlé retro.

Velmi podobný přístup aplikovala třeba i již zmiňovaná Yamaha, která použila motor a šasi z MT-09 pro XSR 900. Jakmile si Z900 odbyde svou tokijskou premiéru, přijde nejprve na japonský a následně i na evropský trh.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
kopetr přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist