globalmoto_duben_nolan




Nové modely cross Kawasaki pro 2010

Kawasaki představila inovované modely motokrosové řady KX pro rok 2010. Největší změny doznaly nejpopulárnější mašiny KX450F a KX250F.

Kawasaki KX450F

Změny v každé komponentě, včetně rámu a motoru. Na rámu je nové uložení krku řízení, upraveno bylo také odpružení, které by mělo poskytovat větší komfort pro jezdce i lehčí zatáčení. Kawasaki v obou zmíněných motorech 450 a 250 poprvé v sériové výrobě používá speciální tvar pístu bridged-box bottom, k tomu se změnily také parametry výfukového potrubí, je upraveno časování vaček a nastavení elektronické řídicí jednotky. A výsledek? Lepší výkon od středních až po nejvyšší otáčky. Výrobce se chlubí také vylepšenou spojkou s větší výdrží i lepší citlivostí. Posledním novým prvkem jsou širší chladiče ze zesíleného materiálu, díky kterému nejsou k jejich upevnění potřeba další nosníky a tím se sníží jejich celková hmotnost.

Kawasaki KX250F

Stejné inovace na motoru a výfuku zdědila také 250, další drobné inovace by měly posílit výdrž tohoto motoru. I na 250 se objeví lehčí a přitom pevnější chladič s celkovou nižší hmotností. Další novinkou KX250F jsou lehčí kola s odlehčenými středy.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist