globalmoto_duben_nolan




Kawasaki Z800 - první informace a fotografie

Na internetu se objevily první fotky a pár informací o novém "Malém Zedovi", jak se říká tomuto naháči střední třídy v zákulisí.

Japonský výrobce motocyklů, firma Kawasaki, si na podzimní světové výstavy nachystal novinku v podobě naked-biku Z800. "Malý Zed" má ale trochu neplánovanou předčasnou premiéru na internetu, protože od nějakého místního dealera z Taiwanu uniklo pár oficiálních fotografií.
Posunem ze "sedm-pade" na kubaturu 800 ccm Kawasaki jen reaguje na současný trend této třídy u konkurence: Yamaha má FZ8, Ducati má hned dva zástupce: Monster 796 a Streetfighter 848 a BMW už nějaký ten pátek výrábí F 800 R. Navíc si sami u Kawasaki opticky více oddělí ER-6n (650 ccm) a současného Z750.
Z fotografií je patrné, že nový Z800 se bude designově opírat o svého většího bráchu, Kawasaki Z1000. Ostře řezané tvary a zlomené linie dávají jasně najevo, že nový streetfighter bude připraven se porvat s každým, kdo se mu postaví do cesty.
Oficiální premiéru bude mít Kawasaki Z800 zřejmě na výstavě Intermot a k černé barvě můžeme očekávat zatím pouze dvě barevné kombinace doplňků: bílou a zelenou.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (32x):
Motokatalog.cz



TOPlist