globalmoto_duben_nolan




Kawasaki Z1000SX 2014

Velký Zed včetně svojí kapotované verze prošel rozsáhlou modernizací celkem nedávno, a tak se letos žádné velké změny nekonají. Přesto stojí za povšimnutí, že Kawasaki Z1000Sx bude od příštího roku nabízet například kontrolu trakce, volbu palivových map nebo příplatkové boční kufry.

Kapitoly článku

Vylepšení se dočkal motor i podvozek, a Kawa u nového modelu slibuje citlivější reakci i přesnější řízení. Z1000SX vždycky byla jako dokonale namíchaný koktejl sportovních jízdních vlastností a komfortu, ale teď se její kvality posouvají zas o kousek výš. Cestovní choutky uspokojí nový systém integrovaných držáků na 28litrové boční kufry (do každého z nich se vejde integrálka) a bezpečnější dávkování plynu na kluzkém povrchu ohlídá nejmodernější třístupňová kontrola trakce KTRC v kombinaci se dvěma volitelnými režimy motoru (Full a Low).
Na podvozku nové Kawasaki Z1000SX najdeme upravené nastavení předního i zadního odpružení, zatímco nové přední monobloky Tokico a radiální brzdovou pumpou disponují citlivějším nástupem brzdného účinku. Zásadní novinkou u zadního tlumiče je možnost jednoduše nastavit předpětí pružiny pomocí snadno dostupného kolečka. Rozsah nastavitelnosti pokrývá škálu od turistiky se spolujezdcem a plně naloženými kufry až po sportovní sólo jízdu.

Nové prvky modelu 2014:

  • Ostřejší reakce motoru a lepší akcelerace
  • Vyladěný zvuk vzduchu nasávaného do airboxu
  • Citlivější nástup brzdného účinku předních monobloků
  • Nastavitelné předpětí pružiny zadního tlumiče pomocí kolečka
  • Systém pro upevnění integrovaných bočních kufrů s kapacitou na dvě uzavřené přilby
  • Třístupňová kontrola trakce KTRC
  • Dvě volitelné palivové mapy: Full a Low Power

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist