journeyman_brezen




Kawasaki představila přeplňovaný koncept a malý skútr

Kawasaki si na letošní podzimní veletrh představila dohromady tři speciální edice stávajících modelů, nový skútr, který vůbec poprvé nabídne v objemové kategorii 125 ccm a přeplňovaný koncept SC-02 „Soul Changer“. Poslední zmíněný však na stánku fyzicky neuvidíte. Jedná se v tuto chvíli o pouhou vizualizaci.

Kapitoly článku

J125

Na evropský trh plánuje Kawasaki vstoupit s „malým“ skútrem, který vychází z modelu Downtown 125i ve spolupráci s továrnou Kymco. Kawasaki J125 je i přes svou objemovou kategorii plně připraven na dvojici pasažérů a v nabídce doplní větší J300. Nechybí ani velký úložný prostor nebo 12V zásuvka, umístěná u řídítek.

Jednovačkový vodou chlazený jednoválec má necelých 14 koní a pracuje s celkovou hmotností, která se zastavila na 182 kilogramech. Palivová nádrž s objemem 13 litrů by měla nabídnout dostatečný dojezd i pro delší trasy.

Brzdy zahrnují dvoupístkový přední třmen, zakusující se do 260 mm kotouče. Kola mají vpředu 14 palců a vzadu je menší 13. Přístrojový panel se sestává z dvojice analogových ukazatelů, kombinované ještě s digitálním počítadlem kilometrů, které zároveň zobrazuje i palivoměr.

SC-02 „Soul Changer“

Právě v Miláně byl odhalen také nejnovější koncept přeplňovaného motocyklu, navazující na předchozí SC-01 „Spirit Changer“. Jedná se prakticky o nahatou verzi, zbavenou kapotáže pro svalnatější a dramatičtější vzhled.

Dočká-li se koncept svého reálného zpracování, bude jeho srdcem osmistovkový motor, přeplňovaný kompresorem. Ten sdílí část svojí techniky s litrovou verzí, která se nachází v produkční Kawasaki H2 a H2R.
Pomocí tohoto konceptu nabízí japonská značka pohled do budoucnosti jejích silných modelů. Užití přeplňování bychom se mohli ve velké míře dočkat již v nadcházejících letech. Právě tyto motory by potom měly nabídnout výrazně vyšší výkony a točivé momenty, ovšem v kompaktním balení.

ZX-10R Winter Edition

Pro rok 2016 obdržel litrový supersport od Kawasaki novou speciální „zimní“ edici.

Ta spočívá v matně černém zbarvení s bílými detaily a sněhovou vločkou s japonským znakem „fuyu“ znamenajícím zimu. Aby se neřeklo, že jde jen a pouze o designovou úpravu, přihodilo Kawasaki také výfukovou koncovku Akrapovič. 

Z800 a Z1000 Sugomi Edition

Velmi podobným směrem jako Winter Edition, se vydává i edice Sugomi, dostupná pro příští rok pro oba velké „Zedy“. Z800 i Z1000 tak dostanou opět matně černé zbarvení, kombinované tentokrát s temně vínovou barvou na některých částech. Vzhled rozjasní ještě černě eloxované doplňky z hliníku a z té funkční stránky také koncovka výfuku Akrapovič.

Z800 Sugomi

Z1000 Sugomi

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist