yamaha_mt09




Kawasaki nabídne Z900 i pro držitele řidičáku A2

Střední přírůstek do rodiny zelených „Zedů“ je bezesporu značně dospělá motorka. To ovšem neznamená, že by se z ní neměli těšit mladší jezdci, disponující pouze řidičským oprávněním skupiny A2.

Kawasaki proto představuje verzi Z900 A2, kterou na první pohled nelze nijak rozeznat od „plnotučného“ sourozence, chrlícího 125 koní výkonu. Čtyřválec o objemu 948 ccm, antihoppingová spojka, brzdy nebo tlumiče, to vše zůstalo zcela stejné. Rozdíl je však v naladění.
Nová verze Z900 totiž disponuje výkonem rovných 95 koní (70 kW), což je přesně ta hranice, ze které dovoluje evropská legislativa omezit výkon na polovinu, tedy na 48 koní (35 kW). To znamená, že jakmile bude výkon seškrcen, mohou na motorku legálně sednout i osmnáctiletí jezdci s řidičákem na skupinu A2.
Zda došlo k nějakým mechanickým úpravám, to Kawasaki neuvádí. Je tedy více než pravděpodobné, že se jedná o čistě elektronickou úpravu, danou novou jednotkou. Tato jednotka může být potom v servisu přehrána a legislativně vyhovujících 48 koní je na světě. Jak je to ovšem s případnou přestavbou z verze A2 na plný výkon – tedy na 125 koní, to už nikde uvedeno není.
Se svým agresivním vzhledem, plnohodnotnou výbavou a pochopitelně i skrytým potenciálem, stane se Z900 každopádně velkým lákadlem pro začínající jezdce. Až se totiž s příchodem velkého řidičáku motorka zase otevře, Zedovi nebude vůbec nic chybět.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3.5 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 1 Kč
Petr7474 přispěl 1 Kč
Lisour_Jr přispěl 1 Kč
Michal1011 přispěl 1 Kč
KALUP přispěl -0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist