globalmoto_duben_nolan




ICON Kawasaki ZX3-RR

Kdo někdy přičichnul k závodění, určitě potvrdí, že to rozhodně není zrovna levná záležitost. Právě finanční stránka věci je hlavní příčinou, proč ubývá mladých talentů. Přitom rozvoj mládeže je pro jakýkoliv sport nezbytný. V USA se proto rozjíždí nová okruhová série pro výchovu talentů a díky spojení značek ICON a Kawasaki USA zde máme ideální bike pro tyto závody.

Americká značka ICON je v našich končinách známá především jako výrobce motorkářského oblečení. V zámoří ale do podvědomí vešla i jako úpravce a projektant motocyklů. Málokterý projekt ale měl takovou budoucnost, jaká se rýsuje před ZX3-RR. Jde o závodní přestavbu Ninji 300, která vznikla ve spolupráci s americkým zastoupením Kawasaki. A co je hlavní, měla by být cenově dostupná.
Na první pohled byste malou Ninju asi nepoznali. ZX3-RR dostala kompletně novou kapotáž s nástřikem připomínající výtvarný styl kubismus. Nezůstalo ale pouze u toho. Nová je také podsedlovka, která je kvůli lepší závodní ergonomii vyšší a stejně tak si bude s tratí lépe rozumět zesílená kyvka. Zbytek rámu je originál, to pomáhá udržet cenu dole.
Mezi nezbytnou závodní výbavu dále patří K&N přímé filtry, plně nastavitelné Öhlins R&T tlumiče, dvojitý karbonový výfuk Arrow QuasiStinger, brzdy EBC nebo obutí ContiRaceAttack. Zajímavá je přístrojová deska, kterou nahradil tablet značky Samsung. Z něj pilot získává veškeré informace o motoru, údaje o teplotách kapalin nebo může měřit kola a měnit palivové mapy. Co mladá generace jistě ocení, je možnost sdílet údaje z motocyklu přímo na sociální sítě.
Cenovka není v této době známá, zatím se ještě s určitostí neví, zda se projekt dostane do širší výroby. K tomu má ale slušně nakročeno a pomáhá tomu i nový chystaný seriál pod hlavičkou Dorna Sports. Ten by se měl zaměřovat na hledání nových amerických talentů a podobná motorka je pro to jak dělaná! Pokud tedy bude pravda to o přijatelné ceně, pak mladíkům v USA jistě svítá na lepší časy. Kdyby to tak šlo i u nás…

Video - ICON Kawasaki ZX3-RR


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist