husqvarna_svartpilen_801_2




Kawasaki Ninja 400R a ER4N

U Kawasaki se evidentně nenudí a pro příští rok připravují další novinku, bohužel určenou pro mimoevropské trhy. Po zcela nové ZX-10R přibude i čtyřstovková Ninja, která bude dostupná i v N-verzi. Pro někoho bude tato Kawa možná velice vhodný stroj při postupování a sbírání zkušeností v jednotlivých kubaturach směrem nahoru.

Konstrukčně bude úplně stejná jako 650ccm verze. Hlavní rozdíl bude více méně jen v objemu motoru. Dle některých webů se tato novinka nedostane například na americký trh, dle některých nebude k dostání ani například v Anglii. Jak to nakonec bude se asi rozhodne až v průběhu letošního roku, ale vzhledem k tomu že se výroba bude odehrávat v Indii, dá se předpokládat že hlavní směr, kam bude 400R/N směřovat, bude zřejmě jen asijský trh.

Jedním z důvodů, proč se Kawasaki pouští do výroby čtyřstovkové Ninji, je i to, že v Japonsku jsou maloobjemové motorky zatíženy nižší daní a samozřejmě i pojištěním a tím pádem je zde vysoká popularita nižších kubatur. Výkonově bude 400R hodně blízko 650R, z motoru by se dalo získat až 70 koní, což není vůbec špatné. Zatím se ale jedná jen o spekulace.
Motor v Ninje 400R bude osmiventilový vodou chlazený čtyřtaktní dvou- nebo dokonce čtyřválec s elektronickým vstřikováním Keihin. To vše půjde nastartovat elektrickým startérem, motocykl bude vybaven digitální přístrojovou deskou a poloautomatickou spojkou, nádrž bude mít objem 15,5 litru, výška sedla bude 790mm. Tento model by měl vážit 203 kg.

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist