globalmoto_duben_nolan




Intermot Kolín 2008

Od 8. do 12. října proběhl v Kolíně nad Rýnem první ze dvou hlavních světových výstav konaných v Evropě.

Kapitoly článku

Rozsah výstavy se s naší pražskou jarní výstavou nedá srovnávat. Abyste prošli celou výstavu a na chvilku se zastavili u každého stánku, budete určitě potřebovat celý den, a to ještě neuvažuji venkovní testovací jízdy na nových modelech a doprovodné programy se závody motardů či vystoupení kaskadérů. Proto není špatný nápad vyrazit na dva dny, prostřednictvím internetu si rezervovat nějaké levné ubytování, případně využít Biker Camp přímo v areálu kolínského výstaviště (osoba + stan 15 €) a výlet spojit s návštěvou tohoto krásného historického města.

 

Kolín nad Rýnem

Kolín nad Rýnem je město s miliónem obyvatel, historické centrum je ale poměrně na malé rozloze a dá se zběžně projít asi za dvě hodiny i s procházkou podél řeky. Konají se zde často velké veletrhy a výstavy, což je asi jeden z důvodů, proč se sem před dvěma lety výstava Intermot přesunula z Mnichova.
Do Kolína je to z Prahy 700 kilometrů (tj. při čtyřčlenné posádce auta to vychází cca 700-1000 za benzín na jednoho). Jede se přes Norimberk a Frankfurt po kvalitních dálnicích - podle plánovače 6-7 hodin jízdy, ale pokud trochu zatopíte pod kotlem, lze to zvládnout i za kratší dobu. Pokud byste rádi vyrazili, zkuste se domluvit s ostatními a dát dohromady kompletní posádku auta na diskuzním fóru v tomto tématu. Při plánování výletu vezměte v úvahu i další zajímavosti, jako je například speciální motorkářská mše v kolínské katedrále s následnou společnou jízdou mašin na výstaviště, nebo třeba freestylovou show „Suzuki NIGHT of the JUMPs“, která se koná taktéž v sobotu.

Hlavní informace

Otevírací doba pro veřejnost: 8. - 12. října, denně 9-18 hod, pátek 10.října až do 20:00
Celodenní vstupenka 12 EUR, dvoudenní vstupenka 19 EUR, studenti 6 EUR
Podrobnosti a popis příjezdu: www.intermot-cologne.com

Očekávané novinky

A teď ještě pár tipů, jaké novinky asi tak můžeme na výstavě očekávat. Japonské značky už své první novinky pro příští sezónu představily, určitě ale bude zajímavé si je prohlédnout a osahat v reálu. Takže kdo je zvědavý na nové Kawasaki 2009, Yamahy 2009, Hondy 2009, Harley Davidson 2009, Triumph 2009, ale třeba také superbikový speciál BMW S1000RR v limitované sérii, může do Kolína jet na jistotu.
To ale rozhodně není všechno, v Kolíně se s velkou pravdeěpodobností dočkáme také dalších modelů. Například předvedení nové Hondy VFR1000 už je téměř jisté a spekuluje se již jen o tom, zda opravdu půjde o véčkový pětiválec a zda tento model bude natolik cestovně zaměřený, že by nahradil i PanEuropeana?
U BMW se zase očekává nový sportovní cesťák K1300S a všichni již dlouho touží po novém silničním roadsteru F800R, který by logicky doplnil F800GS a F650GS. A co Yamaha a Kawasaki - nepřekvapí nás nějakým velkým alespoň litrovým cestovním endurem, které v nabídkách obou značek znatelně schází? Co třeba taková Yamaha XTZ1200 Ténéré, nečetlo by se to pěkně? KTM sice většinou představuje novinky až v Miláně, ale je možné, že už v Kolíně se dočkáme alespoň finální podoby modelu Venom, odvozeného z KTM RC8, ta samá naděje platí i pro „malý Adventure" postavený na motoru 690.
A nakonec, překvapení může přijít i z domova od značek Jawa či Blata, které na minulých světových výstavách v Německu neočekávaně předvedly své nové nápady, aniž by to kdo v Čechách předem tušil... Tak co, stále ještě nejste rozhodnuti, zda do Kolína vyrazit? Nevadí, pokud zůstanete doma, můžete se těšit na rozsáhlou sérii online reportáží a následných článků, podobně jako při předchozím ročníku, který je zpracovaný v této souhrnné Příloze  Intermot 2006.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist