yamaha_demo_tour




Indian Scout Bobber přináší osekaný styl přímo k dealerům

Už od konce Druhé světové války, kdy se američtí vojáci vraceli z fronty domů a začali upravovat svoje motorky, jsou styly „bobber“ a pozdější „chopper“ nezanedbatelnou součástí americké motocyklové kultury. A Indian se teď rozhodl jít tomuto stylu naproti se svou novou, tovární úpravou.

Přivítejme proto novinku pro modelový rok 2018, model Scout Bobber. V jejím základu nalezneme stejnou techniku, jako u modelu Scout a to včetně rámu nebo vodou chlazeného dvouválce o objemu 1133 ccm a výkonu 94 koní.

Celkový styl motorky se ovšem zásadně změnil a na první pohled nám Scout Bobber výrazně „potemněl“. Minimalisticky černé jsou všechny detaily na motoru, výfuky s odvětrávanými kryty, zrcátka, okolí světlometu, ale dokonce i podklad budíku.

Dále pánové z týmu Indian Industrial Design usekli přední i zadní blatník a motorku osadili typickým jednomístným sedlem, pošitým do kombinace černé a hnědé kůže. Nová jsou i černá kola obutá v balónových pneumatikách nebo font nápisu na nádrži.

Neměnil se však pouze design, ale i jízdní pozice a celkové naladění motorky. Zadek sedí o 25 mm blíže zemi a přední vidlice dostaly nové, tužší naladění. Nová řídítka v kombinaci se stupačkami, posunutými o 38 mm vzad, potom slibují mírně agresivnější pozici jezdce. Samozřejmě, že se ze Scoutu nestal žádný velký sporťák, ale decentně ostřejší naladění mu rozhodně neuškodí.

Jak samotné vedení Indianu říká – tohle je ta motorka, po které se zákazníci již nějakou dobu ptali a které se často snažili dosáhnout různými úpravami stávajících modelů.

Do prodeje na konci letošního roku jde Indian Scout Bobber hned v pěti barvách, přičemž mění se pouze zbarvení nádrže a blatníků, zatímco temné prvky zůstávají stále stejné. Cena je zatím neznámá, ovšem měla by být podobná ceně klasického Scoutu. Ten je na českém trhu nabízen za 375 900 korun.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
BRMC přispěl 1 Kč
newmann75 přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):



TOPlist