yamaha_demo_tour




Indian odhaluje novinky Chieftain Limited a Elite

Americký Indian rozšiřuje nabídku cestovního modelu Chieftain a vydává se cestou luxusu a exkluzivity. Na letošní sezónu je proto k mání jednak model Limited, nabízející vyšší výbavu a provedení, jednak i limitovaná edice Elite.

Kapitoly článku

Chieftain Limited se od standardní verze liší navenek třeba novými koly. To zadní o rozměru 16 palců má přispět ovladatelnosti, přední 19palcové je potom překryto novým, více odhalujícím blatníkem.

K novým kolům potom náleží také nové brzdy. Vpředu se o zastavení starají dva kotouče o průměru 300 mm, do kterých se zakusují čtyřpístkové brzdiče s logy Indian. Rámeček předního světlometu v barvě motorky a jinak tvarované sedlo dodávají celému stroji na elegantnosti.

A přibyla také nějaká ta komfortní výbava. Vedle dotykového navigačního systému Ride Command, který je k mání už na klasickém Chieftainu, se verze Limited pyšní třeba bezkontaktním zapalováním, audiosystémem o výkonu 100 wattů, elektricky nastavitelným větrným štítem nebo dálkově zamykatelnými kufry.

Co do motorizace, zde zůstalo vše při starém. Pohon cestovního stroje, jehož suchá hmotnost atakuje hranici 400 kilogramů, obstarává vidlicový, vzduchem a olejem chlazený dvouválec o objemu 1 811 ccm, jehož maximální točivý moment 135 Nm přichází již ve 2100 otáčkách za minutu.

Komu by ovšem i verze Limited přišla málo, ten může sáhnout po vrcholu řady v podobě Chieftainu Elite. Globálně bude k dispozici jen 350 kusů, z nichž každý obdrží specialitu v podobě ručního, ojedinělého lakování.

Indian se chce tímto způsobem přiblížit se svými sériovými motorkami na dohled strojům, které si nechávají zákazníci stavět na zakázku. Hluboce rudý lak každého Chieftainu Elite zabere speciálnímu týmu v americké Jižní Dakotě přes pětadvacet hodin ruční práce. Vedle laku, dostal Chieftain Elite prakticky stejnou výbavu, jako výše zmíněná varianta Limited. Navíc je tu ještě LED přední světlomet, jiný větrný štít, vložky stupaček z hliníku a dvakrát výkonnější audio.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist