yamaha_mt09




Indian a Jack Daniel´s opět společně

Jeden z prvních amerických výrobců motocyklů a první zaregistrovaná americká palírna uzavřeli své partnerství v roce 2016. Od té doby každý rok představují limitovaný model oslavující obě značky. Prvním byl Indian Springfield, v roce 2017 padla volba na Chief Vintage a letos Indian představuje, celkem logicky, novinku pro letošní rok, model Scout Bobber.

Kapitoly článku

O přestavbu, tedy lépe řečeno vzhledové doladění, se postarali v Klock Werks Kustom Cycles a celkem vznikne 177 číslovaných kousků. Bobber je inspirován černo zlatými hasičskými vozy požárního sboru Jack Daniel´s. Výrobce americké whiskey je totiž jedinou destilérkou na světě, která má svůj vlastní dobrovolný hasičský sbor složený výhradně ze zaměstnanců palírny. A Indian jim tímhle strojem vzdává hold.

Steve Menneto, prezident Indianu, k tomu řekl: „Naše partnerství s Jack Daniel´s oslavuje nejvyšší úroveň amerického řemeslnictví. Letošní limitovaná motorka je inspirovaná neuvěřitelným příběhem hasičského sboru Jack Daniel´s, a zároveň uctívá oddanost a nadšení všech hasičů, kteří slouží naší zemi.“ V Americe si na podobná gesta potrpí, ale zrovna hasiči si takové ocenění zaslouží dvounásob, zvlášť když Bobber v téhle barevné kombinaci vypadá vážně skvěle.

Základem je lak v kombinaci dvou matně černých odstínů, jež je na Indianu použita poprvé. Na zadním blatníku a na nádrži ji překrývá grafika z 24 karátového zlata. Z něj je i logo hasičů na nádrži a emblém „Bottles and Throttles don´t mix“.

Mezi další detaily patří zakázkové sedlo z perforované kůže vybavené logem světoznámého drinku a gripy, stupačky s řadicí pákou vybavené logem Old No. 7 Brand. O důsledném ladění detailů svědčí i několik dílů lakovaných leskle černou, například držák zadního blatníku, páčky na řídítkách, hlavy válců nebo koncovky výfuků. Na krytech pod sedlem je pak plaketka s logem hasičů a číslem motorky, opět potažené vrstvou 24 karátového zlata.

Pokud se vám tahle limitovaná verze líbí a měli byste ji rádi doma, pospěšte si. „Zájem veřejnosti o motocykly vzniklé ve spolupráci Indianu a Jacka každoročně překoná naše očekávání,“ říká Grag Luehrs ze společnosti Jack Daniel´s. A my k tomu dodáme informace, že první limitovaný Indian Springfield byl vyprodaný za méně než osm hodin a loni představený Chieftain se vyprodal do deseti minut. Šťastlivci, kteří to stihnout, nezískají jenom novou motorku. Součástí balení je i sekera požárníků s vygravírovaným jménem majitele, číslem motorky a jejím VINkem na topůrku a s logem hasičů na její čepeli.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Frennky přispěl 1 Kč
masi přispěl 1 Kč
Dawes přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist