husqvarna_svartpilen_801_2




Paříž: Hyosung

Jihokorejský koncern Hyosung na výstavě prezentoval připravovaný model pro rok 2008 pod názvem Hyosung Comet 650 X. Motocykl vychází částečně a motorově z původního na trhu již zaběhnutého stroje a nově sází na příhradový rám v kombinaci s hliníkovým odlitkem.


Ve výsledku tento sportovní naháč nevypadá vůbec špatně. Designéři se nepouštěli do neprobádaných lovišť a spíše se soustředili na současné trendy a ověřené prvky konkurence. Najdeme zde tedy například variaci na téma zkracování výfuku či nápadný přední světlomet ostřejších tvarů.


Na druhou stranu sportovní vzhled s kýlem pod motorem, obrácená vidlice či právě zmiňovaný příhradový rám umocňují celkově sportovnější vnímaní tohoto stroje. Motocykl by měl na trhu doplnit stávající řadu nahatých šestistovek. Comet 650X se tak bude nejspíš snažit vměstnat svůj dvouválcový charakter mezi stálice, jako je Suzuki SV, Ducati Monster, případně mezi některé čtyřválcové konkurenty. Jeho hlavní zbraní bude kromě osobních sympatií nového majitele asi především nižší cena. Ostatní modely se dočkaly víceméně jen kosmetických změn, jako je nový kabát, či plnění evropských homologačních norem Euro3. Definitivně jasno ohledně modelové nabídky 2008 bude až po Miláně.

Informace o redaktorovi

Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist