globalmoto_duben_nolan




První fotografie Husqvarny 450

Není to tak dávno, co si chlapíci od BMW plácli s těmi od Husqvarny a dostali tak italskou značku pod svoje křídla. Nyní nastala chvilka, kdy se rozhodli pochlubit světu prvním společným offroaďáckým počinem. Tím je kompletně nová čtyřistapadesátková Husqvarna, která vliv německého BMW jen tak nezapře.

Kapitoly článku

Přinášíme vám několik horkých fotografií motokrosového prototypu, jež byly nacvakány v průběhu testu na trati Crossodromo Malpensa v Itálii. Tam fungl novou čtyřistapadesátkovou Husku proháněl tovární jezdec Alex Salvini (MX3) společně s testovacím jezdcem, kterým je bývalý velice úspěšný motokrosový jezdec Andrea Bartolini. Nad celým testíkem hezky dohlížel a sbíral důležité data šéf závodního oddělení Husqvarny Pierluigiho Zampieriho. Oficiální představení nového nářadíčka včetně technických specifikací by prý mělo proběhnout co nevidět, ovšem přesný datum zatím není znám.
V tuto chvíli se musíme spokojit pouze s prvními fotografiemi, které dokáží leccos o nové čtyřistapadesátce napovědět. Asi budete souhlasit, že je tu hodně znát vliv německého BMW, a to díky technologickým prvkům, které byly použity už na jejich nejostřejším enduru G450X. Právě to přišlo na svět s vychytávkami jako jsou nádrž pod sedlem, víčko nádrže vzadu za sedlem nebo řetězové kolečko v ose kyvky. Namontované „prozatímní“ víčko na boku motoru s logem BMW pak asi už nepotřebuje další komentář. Podle fotek se nová motokrosová Huska bude muset obejít bez kick startu, takže jednobuch bude muset probudit jenom elektrický startér. Také to vypadá, že prostor dostane elektronické vstřikování i hydraulická spojka.
Doufejme, že nová motokrosová Huska bude trefou do černého a dokáže pozlobit hodně nabroušenou evropskou a japonskou konkurenci, což v případě endura BMW G450X až tak neplatí. Endurácká ikona David Knight by vám jistě mohl vyprávět... 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist