yamaha_demo_tour




Novinky Husqvarna 2010

U červených se dlouhou dobu nic převratného neudálo. Není proto divu, že do Milána přivezly dva zbrusu nové modely a nový motor! Na hvězdném představení nemohl chybět Alex Salvini a další hvězdy Husqvarny, kteří společně odhalili letošní novinky.

Kapitoly článku

Tisková konference

Husqvarna TE 630 ie

Už na první pohled je všechno jinak. Nová přední maska s výraznějším světlem, blatník podle posledních trendů navazuje na masku, plasty jsou po celé délce stroje slícované a tvoří jakoby jeden bíločervený celek. Stroj je osazen tradičně kvalitními komponenty, podvozek je od Marzocchi a Sachs, brzdy od Bremba a kola nesou nápis Excel. Tím nejduležitějším je ale motor, jednoválcová šestsettřicítka je, jak jste jistě poznali z názvu, osazená vstřikováním paliva. Motor je vybavený elektrickým startérem i Kick startem a má kompresní poměr 12:1. Výkon bohužel továrna neprozradila.

Husqvarna SMS 630 ie

U většiny továren je supermoto pouze enduro obuté do silničních kol. Husqvarna šla na všechno jinak. Na první pohled má supermoto podobný design, ale to je asi vše. Hned při pohledu ze zadní části je vidět dvojice koncovek výfuku, ktré by měly dodat silničnímu stroji lepší průběh točivého momentu. Stroj váží suchých 158 kilo, což není úplně malé číslo, je třeba ale brát v úvahu, že v jeho útrobách bije velký motor.
Ani podvozek samozřejmě nemůže zaostávat, komponenty nesou stejné značky jako na enduru, samozřejmě ale s jinými paramtery. Lahůdkou je pak radiálně uchycená čtyřpístková brzda s radiální pumpou.

Pro nejmenší

Malé motokrosy už nejsou kdovíjakou novinkou a i Husqvarna je už nějakou dobu vyrábí. Letos se malá kroska dočkala několika inovací, ale především supermotárdové sestry. Motorka má klasický podvozek, malá dvanáctipalcová kolečka a klasickou přední kotoučovou brzdu, stroj pohání dvoutaktní padesátka a každý ví, co takový motor po troše ladění dokáže.

Informace o redaktorovi

Matěj Oliva - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist