husqvarna_svartpilen_801_2




Nejsilnější Huska v edici Rockstar

Sledujete americký motokros? Pokud ano a jste navíc ještě fanoušci Husqvarny, máme pro vás jednu dobrou zprávu. Nejsilnější FC 450 si budete moci pořídit také ve verzi Rockstar Edition, a nepůjde zdaleka jen o jiné polepy.

Kapitoly článku

Tyhle speciální edice v barvách továrních týmů s lepší výbavou, na to je mateřská KTM vážně expert. Takže je logické, že stejnou strategii převzala i Husqvarna. Ovšem pokud jste si mysleli, že FC 450 Rockstar Edition bude to samé, co 450 SX-F Helings Replica, o níž jsme psali zde, jen v jiných barvách, jste na velkém omylu. Nezastírám, myslel si to taky. A taky se pak divil.

Samozřejmě že jsou tady stejné prvky, které dávají smysl. Karbonový kryt motoru,ze stejného materiálu vyrobený kryt předního kotouče, nechybí jiný potah sedla nebo černé ráfky D.I.D DirtStar s frézovanými náboji. Příjemným doplňkem, sdíleným s "herlingsovkou", je také startovací zařízení na přední vidlici WP Xact.

A co má Huska navíc? S kátéemkou se rozcházejí ve výfucích, oranžová má Akrapoviče, zatímco bílo-černo-žlutá (nové barvy, v nichž Jason Anderson a Zach Osborne budou napřesrok závodit) obdržela výfuk FMF se složitým názvem Factory 4.1 RCT. Jde o modře anodizovaný titanový lauf s karbonovými víčky, kratší a blíže k těžišti posunutý než na běžném FC 450.

A čím nás Huska nejvíce překvapila, že se nerozpakovala sáhnout i do motoru. Není to sice kdovíjaký zásah, ale stejně, kovaný píst a ojnice Pankl rozhodně potěší. Aspoň máte pocit, že to je skutečně "factory". Přitom daleko víc jistě při praktickém používání oceníte na CNC frézované brýle, jimiž si můžete nastavit offset vidlice na 20 nebo 22 mm a ovlivnit tak ovladatelnost podle charakteru tratě. Novinka by se k dealerům měla dostat již zkraje příštího roku.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
pernik92 přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
Macisman přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist