husqvarna_svartpilen_801_2




Intermot: Husqvarna

Husqvarna, to už dávno nejsou jen terénní motorky. Italská značka pod německými křídly o tom přesvědčila už loni devítistovkou Nuda. Nyní na kolínském veletrhu představila další silničně laděné modely, tentokrát s 650 ccm jednoválci. Na vlastní oči jsme se tak mohli seznámit se dvojicí TR650 Terra a Strada.

Kapitoly článku

TR650 Terra / Strada

Dvojice modelů, o kterých jsme již před časem informovali, byla veřejnosti slavnostně představena sice až dnes, ale na dříve uveřejněných parametrech se nic nezměnilo, tudíž je můžeme jen potvrdit. Jelikož se Husqvarna pod BMW vydává vstříc lehčím a dobře ovladatelným silničním motocyklům, jsou oba modely vybaveny 652 ccm jednoválcovými motory z BMW G650GS.
Vodou chlazený jednoválec však v Husqvarně dosahuje nově vyššího výkonu, konkrétně 58 koní (43 kW), a nejvyšší točivý moment (60 Nm) je posunut na 5750 otáček. Pro budoucí majitele řidičáků A2 je přitom stále připravena i původní výkonová verze s 35 kW. Základem obou modelů je potom i páteřový ocelový rám, přední 46 mm USD vidlice a zadní centrální tlumič s progresivní pružinou. Zdvihy předních i zadních tlumičů jsou pak shodně 190 mm.
Potud mají oba modely společné. Jak už název naznačuje, verze Terra s drátěnými koly míří mimo silnici i do terénu, kam ji opravňuje vyrazit přední 21“ kolo kryté pod maskou umístěným dlouhým blatníkem. Standardně má Terra zadní kolo o průměru 18“, v příplatkové verzi s ABS pak dostanete devatenáctipalcové zadní kolo.
Naopak Strada s hliníkovými litými 19“ koly se bude cítit jako ryba ve vodě hlavně ve městě a okolí. K tomu přispěje i její standardní osazení systémem ABS. Oba modely se přitom chlubí hravou ovladatelností, k níž kromě nádrže blízko těžiště motocyklu přispívá také nízká hmotnost 186 kg (respektive 183 kg u Terry bez ABS). Uvidíme, jak si povedou v redakčním testu.


Husqvarna na prezentaci představila i nové verze modelů Nuda 900/900R s ABS.

Informace o redaktorovi

Jan Krajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist