husqvarna_svartpilen_801_2




Husqvarna představuje endura pro rok 2016

Narozdíl od motokrosů, které jsou ještě utajeny, Husqvarna oficiálně představila kompletní řadu enduro. Žlutomodrá endura zaznamenala pouze drobné inovace a oproti předchozím modelům se jen minimálně přebarvila.

Kapitoly článku

Husqvarna pod svými křídly hýčká sedm modelů ostrých endur, přičemž čtyři jedou ve čtyřtaktním rytmu a tři v rytmu dvoutaktním. Husky si nevedou vůbec špatně ve všech možných šampionátech a soutěžích, což jen dokazuje titul Mistra světa třídy E2 Pela Reneta, titul AMA National Enduro v podání Andrew DeLonga nebo parádní výkony hvězdy extrémního endura Grahama Jervise. Právě poslední jmenovaný se v sedle Husqvarny doslova probojoval do cíle Erzbergu 2015 a o první místo se podělil společně s dalšími třemi borci. Jeho dvoutaktní Huska, stejně jako ta Alfreda Gomeze, mohla už tenkrát napovědět, jak budou šestnáctková endura po designové stránce vypadat.

Spojlery dostaly modrou barvu se žlutým potiskem a jsou doplněny bílým logem. V bílé barvě jsou také nové protektory přední vidlice, které dost zásadně „odlehčily“. Sedlo dostalo odolnější neklouzavý potah a páčky chrání nové blástry. Parádním prvkem je bezesporu modrá eloxovaná rozeta Supersprox. 

Po technické stránce došlo ke změně osy předního kola, která má nyní v průměru 22 mm, což znamená zúžení o 4 mm. Pro lepší jízdní vlastnosti bylo upraveno nastavení přední čtyřkomorové vidlice WP 4CS, což se týká také frézovaných brýlí v černé barvě, které nabízejí nastavení řidítek ve čtyřech pozicích. Úpravu nastavení zaznamenal i zadní tlumič, který u Husqvaren funguje s přepákováním.

U všech žlutomodrých endur se zapracovalo na šestistupňové převodovce, což by mělo přispět ke snadnějšímu a přesnějšímu řazení. Největší čtyřtakty FE 450 a FE 501 dostaly o 80 g lehčí spojkový koš a menší FE 250 a FE 350 zase vylepšené mazání v extrémních podmínkách.

Kromě toho Husqvarny modelového roku 2016 přijíždějí s novými brzdovými kotouči GFK nebo o 100 g lehčím výpletem kol. U prodejců by se šestnáctkové Husky měly objevit v průběhu července.

Video

 

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist