globalmoto_duben_nolan




Husqvarna nabídne ostré offroady v designu Heritage

Jen málokdy se stane, že nějaká kroska nebo enduro zůstane v originální podobě. Většinou jí každý majitel vzápětí po koupi nadělí nějaké jiné polepy. Nové krosky a endura od Husqvarny ve verzi Heritage ovšem budou výjimkou, tady už výrobce provedl tuning za vás.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Kapitoly článku

Tohle bude hrozně krátká zpráva, ale nechtěli jsme vás o ni ochudit. Husqvarna své nové offroady pro rok 2023 představila už v květnu spolu s mateřskou KTM. Endura TE a FE zůstala technicky stejná, ovšem motokrosy TC a FC prošly výraznější ozdravovací kúrou – nové rámy, kyvky, upravené čtyřdobé motory a dvoutakty se vstřikováním. Motokrosové modely potom dostaly novou grafiku s výrazným zastoupením šedé barvy, u endur se potom objevil výrazný žlutý znak na modrém pozadí. Oboje to vypadá tak dynamicky a moderně

Jenomže Husqvarna patří mezi značky, která se výrazně hlásí i k odkazům starých časů. Na silnici to vidíme především v neo-retro řadách Svartpilen/Vitpilen. A teď ukazuje, že to samé se dá udělat i mezi ostrými offroady. Všechny dospělé motokrosy a endura, tedy od dvoutaktů 125 po čtyřtakt 501, si totiž budete moci pořídit i ve verzi Heritage. Ta se od základních verzí bude odlišovat především svou grafikou, která má připomínat modely 1983. Nebo vlastně ne připomínat, ona je úplně stejná – bílá motorka včetně rámů se žluto-modrými proužky, modrým sedlem a žlutými číselnými tabulkami.

Ne že byste rázem dostali retro enduro, k tomu by bylo potřeba trochu víc než jen pár tahů štětcem, ale rozhodně ty motorky vypadají hodně dobře. Husqvarna k tomu přihodila ještě maličkou technickou změnu, černé ráfky nejsou D.I.D. jako u standardů, nýbrž je dodá značka Excel. Příplatek za verzi Heritage je ve všech modelových i objemových případech stejný a činí poměrně zanedbatelných 2500 Kč. Zajímavý krok, Husqvarno!

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 15 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
kejml78 přispěl 15 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist