yamaha_demo_tour




Enduro Husqvarny pro rok 2017 odhaleny

Také Husqvarna tahá své eso z rukávu a velice stručně představuje sedmnáctkové endura. Asi největší reklamu jim udělal Graham Jarvis na letošním Erzbergu, protože na dvoutaktní Husqvarně v tomto extrémním závodě urval výhru.

Už tenkrát jsme si všichni mohli prohlédnout, jak zhruba budou sedmnáctkové Husky vypadat. To bylo vlastně jasné už ve chvíli, kdy Husqvarna představila loni své motokrosy poslední generace a my jsme byli při tom.

Husqvarna stále jede ve složení dvoutakty a čtyřtakty v poměru 3:4. Dvoutaktní dváca díky přísným homologacím je ve verzi TX 125, což znamená, že nelze přihlásit. Oblíbené dvoutakty TE 250 a TE 300 tento problém nemají, stejně jako čtyřtaktní FE 250, FE 350, FE 450 a FE 501.

Po stránce hmotnosti výrazně redukované endura jedou na podvozku XPlor, který jsme si nedávno vyzkoušeli na nových oranžádách a samozřejmostí je odpružení zadního kola přepákováním nebo kompozitová podsedlovka.

V Evropě se Husky začnou prodávat v Červenci, kdy se jim také zajedeme podívat na kobylku v rámci mezinárodní prezentace. V tu dobu se odhalí všechny technické údaje a ostatní specifikace.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jan Sommer - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):
Motokatalog.cz



TOPlist