husqvarna_svartpilen_801_2




Eicma: Husqvarna 701

Husqvarna se v Miláně pochlubila kompletní offroadovou řadou. Všechny ale nejvíce překvapila konceptem Husqvarna 701.

Kapitoly článku

Husqvarna 701

Bíločerný ufon s reflexně žlutými polepy a rámečkem chladiče působil mezi terénními Husqvarnami jako vetřelec z jiné planety. Pravděpodobně můžeme v budoucnosti s něčím podobným od Husqvarny počítat. Toto má být prý směr, kterým se chce značka také vydat. Bude se držet designové jednoduchosti a plochých tvarů.
Husqvarna 701 dostala jednoválcové čtyřtaktní srce o objemu 690 ccm a výkonem 75 koní. Tady se jedná o známý rakouský motor, který dává chuť do života KTM 690 Duke R. Příhradový rám je posvářen z ocelových trubek, o pérování se stará značka WP a brzdy pocházejí z dílny Brembo. Netradičně řešený výfukový systém nemůže být o nikoho jiného, než od Akrapoviče.

Motokrosy a endura

Na stánku pochopitelně nemohly chybět všechny offroadové modly, na kterých si Husqvarna zakládá a vlasně rozjíždí svou novou éru. Je to sedm motokrosových modelů, kde mají své pevné místo dvoutakty, ale i dětské pětaosmdesátky a sedm enduro modelů. Tuto kompletní řadu jsme před nedávnem vyzkoušeli při světové premiéře ve Švédsku a zde si můžete přečíst více. Že je pro Husqvarnu motosport numero uno, dokazuje vstup do motokrosových světových šampionátů MX1 a MX2. Také kategorie enduro je slušně obsazena.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist