yamaha_demo_tour




První Horexy VR6 už jsou na prodejnách

Němci opět potvrdili svůj smysl pro přesnost a pořádek. Sériová výroba nového šestiválce se v Augsburgu rozběhla přesně tak, jak bylo slíbeno před pár týdny na výstavě Intermot. Právě v těchto dnech míří postupně ke každému z 35 dealerů v Německu, Rakousku a Švýcarsku první kusy, určené pro testovací jízdy.

Když se to vezme kolem a kolem, nadšencům z Horexu netrvalo splnění snu zas tak dlouho. První oficiální zprávy o plánovaném znovuvzkříšení kdysi slavné značky a vývoji unikátního šestiválce se dostaly na veřejnost v létě 2010, a letos na Vánoce už může Horex VR6 udělat prvním šťastlivcům radost pod stromečkem.
S projektem Horex VR6 jste se už na tomto webu mohli seznámit celkem podrobně, takže jen ve stručnosti připomeňme, že se jedná o počin obrozené německé značky, vyzbrojený novým unikátním vidlicovým šestiválcem o objemu 1 218 ccm. Zatím se do fáze výroby dostala pouze jeho verze bez přeplňování, ale motor už v "základu" dosahuje výkonu 161 koní.
Podle informací z továrny byly minulý týden úspěšně dokončeny všechny předsériové testy, a výroba se rozběhla na plné obrátky - tedy tempem 2 kusy denně. Přestože firma už eviduje několik desítek objednávek, přednost dostalo zásobování dealerské sítě předváděcími kusy. Teprve až bude na každé prodejně alespoň jeden demo-bike, což by mělo zabrat zhruba tři týdny, začne manufaktura postupně vyrábět další VR6 podle pořadníku zakázek.
Trochu zvláštní na tom všem je, že otazník stále visí nad finální cenou motorky. Pokud vám zatím stačí neoficiální údaj 20 000 Eur a nový Horex VR6 vás zaujal natolik, že o jeho koupi vážně uvažujete, najděte si na webu nejbližšího dealera a domluvte si zkušební jízdu.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist