globalmoto_duben_nolan




Testujeme Hondu Crosstourer

Nedaleko katalánské Tarragony právě probíhá mezinárodní novinářská prezentace zbrusu nového modelu od Hondy - cestovně dobrodružného Crosstoureru. Naše redakce je díky pozvání od českého importéra u toho, a už za pár desítek minut budeme znát první dojmy z jízdy.

Motor i rám nového adventure biku vychází z cestovně sportovní VFR1200, ale v kabátě cestovního endura slibuje mnohem víc zábavy v klikatých horských úsecích a troufne si údajně i do lehkého terénu. Naživo motorka působí odlehčeným dojmem, i když technické specifikace hovoří o 275 kilogramech provozní hmotnosti. Pokud se však konstruktérům povedlo dobře umístit těžiště, nebudou tahle kila zas tak moc překážet. Maximální hodnota výkonu byla seškrcen na 129 koní, a vidlicový čtyřválec by měl táhnout plynule už od volnoběhu.
Honda společně s Crosstourerem představuje také nový systém kontroly trakce, druhou generaci dvouspojkové převodovky a další vychytávky. Už teď jsme zvědaví na to, jak se všechny technologické novoty osvědčí na španělských silnicích, a jakmile to bude možné, o první dojmy se s vámi na tomto místě podělíme.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (29x):



TOPlist