yamaha_demo_tour




Nová Honda VTR250 pro Japonsko

Člověk se někdy až diví, jaké krásné mašiny si Japonci nechávají pro sebe a prodávají je pouze na domácím trhu. Příkladem může být model s lákavým názvem Honda VTR250, který právě prodělal pořádnou inovaci

Trojice písmen VTR je u nás spojována hlavně s legendárním sportovním modelem Honda VTR1000, který bohužel nemilosrdné emisní limity už definitivně vyhnaly z prodeje. Japonská Honda VTR250 používá shodnou koncepci motoru, to jest čtyřdobý vodou chlazený dvouválec V s úhlem 90 stupňů a 4 ventily na válec. Zárukou střídmé spotřeby a kultivovaného projevu by mělo být nově osazené elektronické vstřikování.
Zajímavostí je trubkový příhradový rám, který jako by z oka vypadl Ducati Monster - že by právě to byl důvod, proč se tak lákavý model nenabízí pro západní trhy? Důvodem ale asi bude spíše fakt, že v Japonsku je zcela jiná situace v oblasti předpisů a většina lidí tíhne spíše k nižším objemům 250 - 400 ccm. Také umístění výrobního závodu v Kumamoto by asi bylo překážkou umístění na evropské trhy, protože velká část u nás nabízených modelů se vyrábí ve fabrikách ve Španělsku a Itálii a rozjíždět novou linku pro maoloobjemový motocykl se specifickým motorem by se zkrátka nevyplatilo. A tady pro srovnání ještě fotografie předchozího ročníku modelu Honda VTR250.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist