yamaha_demo_tour




Nová Honda CB300F

Už někdy v březnu proletěla motocyklovými kuloáry informace o chystané nekapotované verzi CBR300R. Honda si pospíšila a jejich novinka se nám představuje už nyní, samozřejmě jako model pro rok 2015. Segment nižší střední třídy se stává velice atraktivním pro výrobce, protože zaujmou začínající motorkáře a přitáhnou je k vlastní značce.

Snad každému musí být jasné, že třístovkové CBF hodně čerpá ze sesterského modelu CBR300R. V této kategorii motocyklů je jedním z nejdůležitějších faktorů cenovka, takže vývoj množství unikátních dílů pro jeden model téměř nepřichází v úvahu.
CB300F tedy dostala stejný rám, tlumiče, motor a určitě by se našly další stejné součástky. Kapalinou chlazený jednoválec o objemu 286 ccm dává 30 koní při 8 500 otáčkách a 27 Nm při 7250 ot./min. Čtyřventil je samozřejmě krmen moderním vstřikovačem. Rozložení výkonu pak má na starosti šestistupňová převodovka.
O brzdný účinek se starají kotoučové brzdy s průměrem předního kotouče 296 mm a zadního 220 mm. Obě kola jsou 17palcová a rozměry obutí jsou 110/70 na předku a 140/70 vzadu. Také výška sedla zůstala oproti CBR nezměněna, tedy 78 cm. Ergonomie jezdce ale bude vzpřímenější, což slibuje větší pohodlí při každodenním ježdění, ať už na krátké nebo dlouhé vzdálenosti. Absence kapotáže umožnila snížit celkovou hmotnost – v provozním stavu to dělá 157,6 kilogramů, což je o 4 kila lehčí než kapotovaná sestra.
Zatím to vypadá, že Honda bude nabízet pouze jednu barevnou kombinaci – červeno černou. Cenovku v ČR zatím neznáme, avšak na amerických stránkách Hondy má CB300F cenovku 3 999 dolarů (kolem 80 tisíc), což je o 400 dolarů menší cena, než u CBR300R.

Video

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist