globalmoto_duben_nolan




Koncept Honda CX-01

Indický trh se pomalu dostává do popředí zájmů velkých výrobců motocyklů. Svědčí o tom i koncept Hondy s názvem CX-01, který byl představen na výstavě Auto Expo v Novém Dillí. Motorka, za jejíž tvorbou stojí indické R&D oddělení Hondy, je zatím velkou neznámou, co se technických detailů týče.

Honda CX-01 svým designem jasně míří na mladší zákazníky. Povedený crossover se popasuje s džunglí velkoměsta stejně hravě, jako si v jeho sedle užijete projížďku po krajině a rozhodně se nezalekne ani lehčího terénu. Tento typ motorek je, jak mnoho lidí věří, budoucností motocyklového světa.
Honda nepřiložila žádné specifikace, takže o výkonu, výbavě nebo o použitých komponentech toho moc nevíme. Motor a rám vypadají podobně jako u sportovní CBR250R (nebo nové CBR300R), černá kyvka by mohla mít původ u modelu Integra 750, řídítka a ovládací prvky na nich jsou zase identické s NC700S. Zaujal nás kromě USD přední vidlice i dvojitý výfuk, který může poukazovat na paralelní dvouválec, ale pokud nás oči neklamou, je na fotkách vidět jen jeden výfukový svod.
I když jde o složeninu částí různých motocyklů, není to rozhodně na škodu. CX-01 vypadá hodně k světu! Velmi povedený je přední LED světlomet s ostrými výraznými obrysy. Z profilu se motorka také jeví jako zábavná hračka, se kterou bude snadné manipulovat, a krásné černé ráfky k motorce náramně sedí.
Pokud se Honda rozhodne tento model vypustit do sériové výroby, nasadí mu přiměřenou cenovku a dopřeje mu celosvětovou distribuci, bude se určitě jednat o žhavé zboží. Samozřejmě bude také záležet na použitém agregátu. Výroba by pak měla probíhat v Indii, ale o kvalitu zpracování a použitých dílů se rozhodně bát nemusíme.
Co říkáte, mají podobné crossovery nižší až střední objemové třídy světlou budoucnost? Nebo budeme stále kupovat silnější a silnější bestie?

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist