husqvarna_svartpilen_801_2




Honda představila šestpade Neo Sports Café. Zatím jen jako koncept

Japonská jednička si hlavní nápor novinek nechává až na italské Miláno příští měsíc. To ovšem neznamená, že by si na teď nepřichystala důstojnou prezentaci. A to jak do Kolína, tak dokonce i do Paříže, kde se vytasila s jedním lákadlem...

Kapitoly článku

Aby to totiž nebylo jednoduché, tak nejen že nám na tento rok vyšly dvě velké motocyklové výstavy, každoroční EICMA v italském Miláně v listopadu a ob rok konaný Intermot v německém Kolíně nad Rýnem na začátku října, ale ještě se do toho přimíchala francouzská Mondial Paris Motor Show. Ta oficiálně začne zítra a poběží až do příští neděle. No a když se jmenujete Honda a máte silné zastoupení jak v autech, tak v motorkách, stojíte najednou před velkým dilematem, kde co ukázat.

A Japonci to vyřešili následovně: hlavní proud novinek bude v Miláně, v Kolíně se soustředí na již známé modely z průběhu letošního roku a Paříž dostane jako tahák koncept. Jeden hodně očekávaný stroj, o kterém se mluví již dlouho a který jsme čekali spíš už jako hotovou věc. Naháč střední třídy zabalený do hávu Neo Sports Café. Proč Paříž? Protože Francie je na naháče střední třídy extrémně zatížená.

Honda o tomhle konceptu mnoho informací neuvádí. Říká jen, že jde o sportovního naháče s inspirací café racery postaveného ve stylu Neo Sports Café, v jakém jsou udělané i letošní novinky CB125R, CB300R a CB1000R. Tento koncept prý zdůrazňuje hlavně ten sportovní aspekt daného stylu svou krátkou prdelkou a zvednutou dvojitou výfukovou koncovkou. Pozornost bychom měli věnovat futuristickému osvětlení a výrazným kovovým detailům.

Ale vlastně ani nic říkat nemusela. Tohle je nové CB650, s největší pravděpodobností s přídomkem R. Ta díra mezi zmiňovanými již prodávanými motorizacemi je naprosto očividná a stejně tak nemůžete přehlídnout, co se pod líbivým kabátkem ukrývá za techniku. Motor a rám s kyvkou jsou zcela bezpečně ze stávající CB650F.

Ovšem jestli to ve finále nebude třeba sedmistovka nebo sedmpade, to samozřejmě teď s určitostí říct nedokážeme. Už jednou před lety Honda motor z Horneta zvětšila na šestsetpadesátku a třeba by tam ještě rezervy byly. Ne že by to bylo nějak zvlášť potřeba, těch jejích 90 koní a hlavně 64 newtonmetrů se spoustou síly odspodu je naprosto ideální náčiní do města i na okresku, ale znáte to, lidé chtějí víc a víc... Spíš jsme zvědaví, jestli si také sériovka zachová obrácenou přední vidlici a radiální čtyřpístky. Na spekulace máme ještě měsíc.

Návštěvníky Intermotu ovšem nemusí mrzet, že tu jedinou novinku měsíce října neuvidí. Honda jim to bohatě vynahrazuje na pěkném prostorném stánku, který je tak trochu rozdělený na moderní a retro poloviny. Ta první jmenovaná láká hlavně na nové barvy mega oblíbené Africa Twin, verze Adventure Sports bude k dostání také v zajímavé stříbrné metalíze a standardní Africa má jinak řešenou trikolóru (ten odstín modré je známý z ATAS), černá dostala zlaté ráfky a červená s trikolórou mají černé logo.

Nám se ale ještě více líbilo v té retro sekci. Honda letos v dubnu oficiálně oznámila příchod nové Monkey, která už od léta je u dealerů, ale tady si můžete prohlédnout všechny barvy a ještě se s "Opicí" vyfotit ve fotokoutku.

Svou veřejnou premiéru v Kolíně také zažívá produkční verze legendárního "skútrocyklu" Super Cub C125, jenž byl pro Evropu potvrzen teprve nedávno a na jehož první kusy zákazníci netrpělivě čekají. Ikona, které se prodalo během 60 let nepochopitelných 100 milionů ve všech možných objemových variantách, takhle na živo vypadá fakt super.

Honda nezanedbala ani "doplňkový program". Ne každého bere Márquez a spol, pro fanoušky customů jsou tady dva speciály postavené z CB1000R a jeden z Monkey, postavené na letošní Glemseck 101, a hodně se nám líbil kafáč udělaný z pětistovky Rebela. Nic náročného a rázem je z toho parádní kousek. Tak že by v Miláně přišlo i nečekané rozšíření řady CB500?

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 3 Kč
marafzs600 přispěl 3 Kč
Freddy_X přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist