globalmoto_duben_nolan




Honda představila prototyp True Adventure

Na stánku v Miláně představila Honda mimo jiné i prototyp True Adventure. Jedná se o koncept velkého cestovního endura, které má dvě poslání. Kromě toho, že motorka oslavuje závodní historii Hondy na Rally Dakar, mohlo by se také jednat o vizi toho, jak bude vypadat nová Africa Twin.

Kapitoly článku

Prototyp Honda True Adventure

Honda chce expandovat na trhu motocyklů pro dobrodruhy a koncept True Adventure by mohl být tou správnou cestou. K celému projektu se postavil čelem závodní tým HRC CRF 450 Rally a motocykl také vzdává poctu modelu Africa Twin, kterým Honda přepisovala v osmdesátých letech dějiny Dakaru.
Ač jsou technické detaily v tuto chvíli neznámé, motocykl vypadá, že to s cestováním kolem světa myslí vážně. Přední kolo má ten správný rozměr 21 palců, k vidění jsou duralové kryty pod motorem a další prvky. Motor je paralelní dvouválec o objemu 1000 ccm, u nějž se předpokládá výkon kolem sta koní. Vzhledem ke stavbě motorky lze počítat i s relativně nízkou suchou hmotností, která by se mohla udržet pod hranicí 180 kilogramů. Už teď se hovoří o tom, že bude mít silniční verze dvouspojkovou převodovku DCT. Tu totiž z nabídky Hondy volí čím dál více zákazníků.

Prototyp Honda RC 213V-S

Dalším představeným prototypem je silniční replika závodního speciálu z MotoGP, na kterou už se také nějaký čas čeká. Honda bez uvedení bližších podrobností ukázala, jak pravděpodobně motorka bude vypadat. U slavnostního představení byly obě hvězdy týmu HRC, se kterými se při této příležitosti podařilo udělat krátký rozhovor. Jeho znění zveřejníme hned po návratu z Milána.

Další modely dostaly jen nové barvy.

VFR 1200F

VFR1200X Crosstourer

CBR 1000RR Fireblade

CBR 125R

CB 1000R

CB 500F

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)
Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist