husqvarna_svartpilen_801_2




Honda plánuje 125 ccm verzi svého legendárního Monkey biku

Honda Z50, známá také jako „Monkey bike“ je v celosvětovém měřítku podobně populární, jako u nás legendární Jawa 50 Pionýr. Zejména v šedesátých a sedmdesátých letech se první kilometry mnoha malých motorkářů z celého světa odehrály právě za řídítky Hondy Z50.

Není divu, že si chce Honda úspěchy svého modelu připomenout i nyní, v moderní, ale přesto retro interpretaci. Na internetu se proto objevily první rendery ukazující klasické tvary Monkey biku, ovšem vybaveného větším motorem o objemu 125 kubických centimetrů.

Jak někteří možná již poznali, mechanicky bude nová motorka příbuzná Hondě Grom. Tedy malé moderní stopětadvacítce na dvanáctipalcových kolech, která slaví ohromný úspěch zejména na zámořském trhu.

Z Gromu bude pocházet rám, motor, kola i brzdy, ovšem zcela přepracován bude design. Podsedlový rám bude o hodně klasičtějšího vzezření, stejně jako kyvná vidlice z kulatých trubek, odpružená dvojicí tlumičů. Zcela jiná bude také přední část s klasickou nádrží, kulatým světlem, ale i stylovými řídítky nebo zrcátky. Určitým návratem do minulosti je také výfuk, umístěný vysoko na pravém boku motorky.

Výsledný produkt by měl hodně připomínat Grom Concept One z minulého roku, který Honda předváděla zejména na asijských veletrzích. Zábavná malá retro motorka do města by se měla oficiálně představit někdy během příštího roku a my skálopevně věříme, že se objeví i na našem trhu. Záhadou zatím zůstává název, který by mohl být Z125, nebo nějaká odnož modelu Grom.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist