globalmoto_duben_nolan




Honda P-40 Rebel – z boje přímo na silnici

Styl bobber vznikl po druhé světové válce, když se američtí vojáci vraceli domů a chtěli lehčí a rychlejší motorky. Přesně tímto specifickým stylem úprav, kdy se ze stroje zkrátka ořeže všechno, co není nezbytně potřeba, byla inspirována i přestavba P-40 Rebel od Hondy. A stylově dobový je i její název, inspirovaný letounem P-40 Warhawk.

P-40 Rebel přichází ze série přestaveb, realizovaných samotnou Hondou. Zadek sériové motorky, který je standardně tvořen velkým blatníkem a nepříliš hezkým světlem s držákem SPZ, vzal v tomto případě za své. Motorka opticky končí sedlem, za kterým je lépe zdůrazněn oblouk rámu. Blatník je pouze malinký, aby nikde nic nepřečnívalo. Na jeho úchytech jsou minimalistická LED světla, nahrazující brzdové světlo a blikače.

Předek motorky byl zase zbaven klasického kulatého světla a místo něj je tu maska, připomínající endura ze sedmdesátých let, opět osazená LED diodami. Jelikož se designéři inspirovali u zmiňovaného letadla, byl celý stroj oděn do moderně působícího modro-bílého maskáče. Toto zbarvení se objevuje i na motoru a na velkém krytu chladiče, kam byl stylově umístěn žralok..

Z funkčních úprav lze zmínit zadní tlumiče Öhlins, laděný výfuk s opletem nebo níž umístěná řídítka. Vše ostatní zůstalo v zásadě sériové a to včetně brzd nebo kol. Do budoucna lze očekávat, že Honda některé prvky z této stavby nabídne coby příslušenství pro standardní Rebel.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):
Motokatalog.cz



TOPlist