husqvarna_svartpilen_801_2




Honda omladila skútry SH125i a SH150i

Populární městské skútry, které z výrobní linky v italské Atesse každoročně vyjíždí v desetitisícových sériích, otevírají další kapitolu svojí existence. Během letošního podzimu se v prodejnách objeví už čtvrtá generace stylových esháček.

Kapitoly článku

První městské přibližovadlo s označením Honda SH přišlo na svět už v roce 1984, kdy se začal vyrábět model SH50 s dvoutaktním motorem. Rodina se postupně rozrostla o výkonnější verze  SH75, SH80, SH100, SH125, SH150 a SH300, a všechny modely současné produkce sklízí velké úspěchy - skútrů SH125i a SH150i se za loňský rok prodalo v Evropě více než 23 000 kusů.
Inovované modely SH125i a SH150i, které budou v prodeji už za několik týdnů, se pyšní řadou vylepšení.
Doba si žádá především úspory v oblasti spotřeby paliva, a proto se Honda zaměřila hlavně na tuto problematiku. Nový motor s přívlastkem eSP (enhanced Smart Power) využívá nejnovější technologie pro snížení tření a kromě toho je vybaven vypínatelným systémem Stop-and-go, který automaticky vypíná motor po několika vteřinách nečinného stání na křižovatce. V testovacích podmínkách díky tomu dosahuje SH125i spotřeby 2,1 l/100 km a silnější stopadesátce stačí na sto kilometrů jen o necelé dvě deci víc - přesně 2,28 litru.
Drobné změny zaznamenal také design skútru, a především jeho šestnáctipalcové ráfky. Trubkový rám prošel redukční dietou, a zvětšený objem zavazadlového prostoru pod sedlem poprvé umožňuje uložení integrální přilby. Součástí základní výbavy se nově stává boční stojan, zatímco ABS najdou zákazníci ve výbavě příplatkové.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Motokatalog.cz



TOPlist