yamaha_mt09




Honda inovuje PCX125

Model PCX125 je od roku 2013 každoročně nejprodávanějším evropským skútrem. Za jeho úspěchem stojí recept, který značka Honda zdokonaluje již řadu let. Prostor ke zlepšování se postupem času zúžil na minimum, a tak do nové sezóny vstupuje PCX jenom s drobnými změnami.

Kapitoly článku

První z nich vychází z evropské legislativy, která předepisuje splňovat emisní normu EURO4. Motor Honda „enhanced Smart Power“ od modelového roku 2017 této normě vyhovuje, a dokládá tak vstřícný vztah značky Honda k ochraně životního prostředí. Výrobcem udávaná spotřeba paliva přitom zůstává na hodnotě 2,1 l/100 km, což při osmilitrovém objemu nádrže dává skútru teoretický dojezd až 375 km.  

Další novinkou je typ použitých pneumatik, které byly doposud hlavním zdrojem nespokojenosti zákazníků. Zvlášť za mokra jim chyběl lepší grip na typických městských površích, jako jsou dlažební kostky, tramvajové koleje a přechody pro chodce. Tyhle problémy Honda vyřešila výměnou dodavatele, a nově obouvá PCX do pneu Michelin City Grip. Rozměry zůstávají stejné; 90/90-14 vpředu a 100/90-14 na zadním kole.

Náš tip

Přečtěte si test skútru Honda PCX 125

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist