yamaha_demo_tour




Honda Fireblade slaví dvacítku: novým modelem

Je to tak, od chvíle kdy Honda šokovala svět první CBR900RR Fireblade, už uteklo dvacet let. K tak významnému jubileu se asi žádný dárek nehodí lépe, než nový model. Dvanáctá generace „Ohnivého ostří“ byla oficiálně odhalena dnes v podvečer.

Kapitoly článku

Slavnostní premiéra nového Fireblade se odehrála ve stylovém prostředí a to hned na dvou místech současně: na okruhu v Le Mans, kde se tento víkend jede proslulá čtyřiadvacetihodinovka v rámci mistrovství světa Endurance představil novinku fanouškům John McGuinness. V italské Imole se stejné role ujal Jonathan Rea, jezdec světového šampionátu Superbike, který pokračuje jedenáctým kolem právě na okruhu nedaleko Bologni.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Nová CBR1000RR Fireblade 2012

Jak už bylo patrné z prvních fotografií, které se dostaly na veřejnost v předstihu, Fireblade vstoupí do sezóny spíš po lehkém faceliftu než totální rekonstrukci. Maska i kapotáže dostaly agresivnější výraz a zlepit by se současně také měla aerodynamika a stabilita ve vyšších rychlostech. Dvanáctipaprsková kola kromě zajímavého designu přinesou větší tuhost ráfku.
Parametry se mění jen kosmeticky - 131 kW napísto předchozích 130,7 kW a 200 kg provozní hmotnosti místo 199 - ale hodně se pracovalo s podvozkem. Honda se stále drží hesla Total Control a v jeho duchu vylepšila odpružení obou kol. Zadní tlumič využívá dvouplášťovou konfiguraci, kterou lze vůbec poprvé vidět na sériovém motocyklu. Použití tohoto systému přináší pozitivní změny v podobě citlivější a přesnější reakce, lepší trakce a kvalitnějšího filtrování nerovností. Vepředu se převrácená 43mm vidlice Showa dočkala technologie Big Piston, a ve spolupráci s novým ráfkem zvýší adhezi předního kola a stabilitu při brzdění.
Drobné úpravy proběhly v oblasti vstřikování a dávkování plynu díky tomu bude u nové Hondy Fireblade přesnější a plynulejší, hlavně v nízkých otáčkách. Na nové přístrojové desce s multifunkčním LCD přibyl ukazatel zařazené rychlosti a lap timer. Podobu, v jaké se budou na displeji zobrazovat aktuální otáčky motoru, si můžete vybrat z nabídky čtyř možností.

Historie modelu CBR Fireblade





Nové barvy modelu CBR600RR

Zároveň s novým CBR1000RR Honda odkryla barevné kombinace neméně populární supersportovní šestistovky, a tradiční trikolóra vypadá už z fotek fakt slibně.

Nové barvy modelu VT750C2B

Model, kterému lépe slušelo bývalé označení Black Spirit, dostal pro příští rok místo lesklé černé matnou barvu.


Nové barvy modelu VT750C Shadow

U VT750C Shadow vystřídá oranžovo-černou dvoutónovou variantu černo-stříbrná.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):



TOPlist