husqvarna_svartpilen_801_2




Honda CRF250L - další fotky a detaily

Začátkem března přišla z Japonska skvělá zpráva, že nové čtvrtlitrové endurko Honda CRF250L se bude vyrábět i pro evropské trhy. Před malou chvílí Tokyo oznámilo datum zahájení prodeje, a na webových stránkách se objevily podrobnější informace a nové fotky.

Kapitoly článku

Novinka, na kterou se těší hlavně ti, co si rádi zkrátí cestu lesem nebo po poli, se začne oficiálně prodávat přesně za měsíc, 14. května 2012. Nevíme, jestli z thajské továrny stihne dorazit tak brzy i na naše dealerství Hondy, protože první zprávy zatím hovoří spíš o začátku léta, ale jisté je, že výroba už běží.
Honda CRF250L díky svojí on/off koncepci se bude hodit stejně dobře na každodenní práci, tak  na odpolední nebo víkendové radovánky mimo zpevněné cesty. Čtyřtaktní jednoválec 250 ccm DOHC má ve finále výkon naladěný na maximální hodnotu 23 koní v 8 500 otáčkách, zatímco kroutící moment dosahuje v rovných sedmi tisících k dvaadvacítce. Chybějící tři koně oproti CBR250, ze které agregát pochází, má být jezdci kompenzována lepším průběhem výkonu v nízkých a středních otáčkách.
Nový rám z ocelových trubek je vpředu osazen převrácenou vidlicí s uctivým zdvihem 250 mm a zadní kyvkou s přepákováním Pro-Link a centrálním tlumičem, který zadnímu kolu umožňuje vertikální pohyb v rozpětí 240 mm. Výška sedla 875 mm možná trochu zarmoutí některé adepty drobnějšího vzrůstu, ale díky úzké stavbě rámu a provozní hmotnosti 143 kg snad zvládnou manipulaci s novou CRF i oni. Ostatní technické údaje najdete v další kapitole, nebo našem Motokatalogu.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist