globalmoto_duben_nolan




Honda CB1100 a VFR1200F míří do Tokia

Tak konečně jasný termín - v průběhu 41. výstavy Tokyo Motor Show na konci října proběhne představení několika dlouho očekávaných novinek od Hondy. Retro naháč Honda CB1100, nová Honda VFR1200F ve dvou verzích , inovovaná CB1300 a další modely a koncepty. Ovšem na novou VFR se můžeme těšit ještě o něco dříve, Honda uvolní prvni specifikace a oficiální snímky již 8. října.

Honda CB1100

Výrobní podoba tohoto retro bajku bude vycházet z konceptu CB1100F, který jsme v minulých letech měli možnost obdivovat na mezinárodních výstavách. Oproti konceptu má výrobní podoba této mašiny jiná kola a místo designových brzdičů používá standardní Nissiny, jinak se ale hodně blíží podobě představené v roce 2007 také na výstavě v Tokiu.
Vzduchem chlazený řadový čtyřválec jen s malým chladičem oleje bude příjemným osvěžením, jelikož dnes již všude panují vodníky. Mezi zatím neoficiálními fotografiemi se také objevila také jedna zajímavá přestavba resp. limitovaná edice ve stylu café-racer v červené barvě. Klasickou konstrukci potvrzují klasické trubky přední vidlice a zadní odpružení po stranách.

Honda VFR1200F

Továrna zatím hlavní informace i podobu tohoto stroje tají, není divu, půjde určitě o největší hit celé výstavy, takže oficiálně je známo pouze jméno modelu - Honda VFR1200F - a popis revoluční dvouspojkové převodovky DTC (Dual Clutch Transmission) s možností automatického řazení. Honda dále potvrdila, že model VFR1200F DTC bude k dispozici na trhu v létě 2010. V prodeji ale bude i model s klasickým řazením. Neoficiální zdroje hovoří o maximálním výkonu véčkového čtyřválce 160 koní a o neuvěřitelně kompaktních rozměrech - nový V4 1200 je prý menší než současná pohonná jednotka Hondy VFR800, protože véčko pravděpodobně bude svírat ostřejší úhel než 90 stupňů. Mezi další hodně neoficiální pověsti patří také připravované nové velké Varadero a cesťák Pan European, které se také v následujících letech chystají na trh. Zatím tedy nic oficiálního, přesto můžeme nabídnout alespoň pár špiónských fotek od kolegů z motoblog.it, na které motorkáři nachytali předprodukční VFR1200F bez jakéhokoli maskování při testech v Alpách.

Každopádně sledujte web www.feelvfr.com, kde by se podle odpočtu měla 8. října objevit finální podoba nové VFR - zatím tam jen „probleskuje“.

Honda CB1300

V soupisu nových či inovovaných strojů, které se představí v Tokiu, jsou také tři verze inovovaného velkého naháče CB1300. Vypadá to, že se můžeme těšit na CB1300 Super Touring, Honda CB1300 Super Four a Honda CB1300 Super Bol d'Or.

Další očekávané novinky a koncepty

Zajímavý je koncept DN-01 Touring, který potěší cestovně zaměřené příznivce tohoto unikátního vozidla.
Pro příští roky se také dočkáme dalších verzí customu Honda VT1300CR.
Jjinak ale budoucnost směřuje spíše jiným směrem, a sice k elektřině. Podívejte se, jak vizionáři od Hondy vidí budoucnost...

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):
Motokatalog.cz



TOPlist